Saltar apartados

El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

‘Història i videojocs: propostes docents i eixides professionals’ tractarà el mercat del videojoc i la relació que té amb la Història i les pràctiques audiovisuals del cine, la televisió i internet

  

Alacant. Dimarts, 30 de juny del 2020

Pot ser el mercat del videojoc una nova eixida professional per a historiadors i humanistes? Per a donar resposta a aquesta pregunta des de diverses perspectives, la Universitat d’Alacant organitza el curs d’estiu en línia «Història i videojocs: propostes docents i sortides professionals», del 6 al 10 de juliol en horari de 16 a 20 hores.

Dirigit per Antonio Carrasco, professor del Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la UA, el curs ofereix una visió global del funcionament del mercat del videojoc i la relació que té amb la Història i les pràctiques audiovisuals com el cine, la televisió o internet. Amb l’experiència d’empreses desenvolupadores i especialistes en la matèria, el curs té com a objectiu potenciar la formació en la relació de la història i el videojoc dins de la indústria, i el potencial d’aquest com a material didàctic en les Ciències Socials, amb un enfocament pràctic i aplicable.

El programa analitzarà els paradigmes més rellevants en el camp del videojoc, des de projectes de caràcter independent fins als d’una envergadura més gran, com el d’Assassin’s Creed (Ubisoft) i, per a això, analitzarà casos reals com el d’Stephanie-Anne Ruatta (historiadora en Ubisoft Quebec) i Raphael Lacoste (director d’Art en Ubisoft Mont-real).

Segons els organitzadors, el curs explorarà el potencial del videojoc històric com a producte divulgatiu i l’ús d’aquest com a material didàctic a l’aula d’Història i les Ciències Socials. El programa donarà a conèixer els últims treballs d’especialistes i de la mateixa indústria del videojoc en matèria didàctica i divulgativa.

 

Informació de matrícula

 

Programa

Dilluns, 6 de juliol de 2020

16.00 a 17:00 h: «El Videojuego, la Historia y las prácticas audiovisuales: Cine, Televisión e Internet». Mario Martínez Fabre, professor, investigador i coordinador de l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts en el grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández.

17.00 a 19:00 h: «Recorrido y evolución de los videojuegos de temática histórica». Kevin Díaz Alché, investigador i professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

19.00 a 20.00 h: «La industria de la creación de juegos de base histórica: la saga Assassins’ Creed (Ubisoft) desde dentro». Mario Martínez Fabre, professor, investigador i coordinador de l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts en el grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández.

 

Dimarts, 7 de juliol de 2020

16.00 a 17:00 h: «Los videojuegos como salida profesional para los y las historiadoras: empresas, divulgación, streamers, eSports, etc.». Kevin Díaz Alché, investigador i professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

17.00 a 19:00 h: «Creando un videojuego de estrategia histórica». Antonio Carrasco Rodríguez, Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de la Universitat d’Alacant.

19.00 a 20.00 h: «Manipulaciones en los contenidos históricos de los videojuegos». Antonio Carrasco Rodríguez, Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de la Universitat d’Alacant.

 

Dimecres, 8 i dijous, 9 de juliol de 2020

16.00 a 20.00h Taller de Creació de projectes de jocs de base històrica (2 h de xarrada + 6 h de pràctiques). Mario Martínez Fabre, professor, investigador i coordinador de l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts en el grau de Comunicació audiovisual de la Universitat Miguel Hernández; Kevin Díaz Alché, investigador i professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat; Antonio Carrasco Rodríguez, Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de la Universitat d’Alacant.

 

Divendres, 10 de juliol de 2020

16.00 a 20.00 h: Taller d’elaboració d’activitats didàctiques basades en videojocs històrics (1 h de xarrada + 3 h de pràctiques). Antonio Carrasco Rodríguez, Departament d’Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de la Universitat d’Alacant. Kevin Díaz Alché, investigador i professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464