Saltar apartados

La UA acorda la màxima presencialitat en un curs que començarà en dues etapes

El rector trasllada al Consell de Govern el Pla de desescalada i tornada a la normalitat que es durà a la mesa negociadora l’1 de juliol

La diferenciació de dates per a l’alumnat de nou ingrés i de continuïtat obliga a la modificació del calendari acadèmic per a evitar pèrdues de dies lectius

 

 

Alacant. Dilluns, 29 de juny de 2020

L’acord aconseguit entre les universitats i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital sobre l’inici de curs en dues fases (el dia 14 de setembre per als estudiants de continuïtat i el 25, per als de primer curs); l’adaptació necessària que ha hagut de fer la Universitat d’Alacant per a la seua posada en pràctica i el Pla de desescalada i tornada a la normalitat en els diferents àmbits universitaris, han centrat gran part de l’informe del rector en el Consell de Govern que ha tingut lloc aquest dilluns 29 de juny.

Palomar ha assenyalat que el canvi en les mesures de distanciament social i el traspàs de competències a les comunitats autònomes, han marcat el document de desescalada i tornada a la normalitat que la direcció de la institució acadèmica portarà a la mesa negociadora el pròxim 1 de juliol. El rector preveu que el curs «puga iniciar-se amb la màxima presencialitat», amb una ocupació de les aules del 50%, «fet que permetrà que moltes assignatures es puguen impartir amb normalitat», però a més, garanteix que es complementarà la docència de manera telemàtica. En aquest sentit, ha apuntat que la Universitat d’Alacant treballa per a la posada en marxa d’una plataforma pròpia i per establir mesures que reduïsquen la bretxa digital.

Pel que fa al personal, el rector ha explicat que es preveu «una incorporació progressiva del 50% a partir del pròxim 6 de juliol, per a aconseguir el 100% l’1 de setembre». En aquest sentit, assegura que s’està negociant i regulant el treball a distància, «un debat necessari que ja està obert en totes les institucions públiques». Palomar sosté que totes les mesures proposades «tindran en compte les necessitats de prevenció i seguretat, que són la nostra prioritat» i sosté que es faran estudis de persones vulnerables i també de necessitats de conciliació familiar.

La Universitat d’Alacant està duent a terme una línia de treball en tres direccions: una dirigida a accions de reforç dels sistemes informàtics, les aules virtuals, l’ús de tauletes informàtiques, i també en tot el que fa referència al desenvolupament de protocols de desinfecció i ús de la climatització. Una altra línia que s’està reforçant és la formació en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació cap als tres col·lectius que formen la comunitat universitària i, finalment, una altra encaminada a atallar la bretxa digital que hi ha, sobretot, en el col·lectiu estudiantil, ha detallat el rector. 

Finalment, Palomar ha recordat la decisió del govern valencià no autoritzar cap títol nou per al pròxim curs, un tema que serà tractat en el Consell Interuniversitari del pròxim 2 de juliol.

 

Calendari acadèmic

La diferencia de dates d’inici de curs per a l’alumnat de primer i per als de continuïtat ha obligat la Universitat d’Alacant a modificar el calendari acadèmic del curs 2020-2021, per a evitar-hi pèrdues de dies lectius. El principal canvi de la nova proposta, aprovada per unanimitat pel Consell de Govern, ha sigut retardar un parell de dies l’avaluació ordinària de gener (C2) i, per tant, també, l’inici del segon quadrimestre, com també la data de finalització del curs, que passa a ser el 19 de juny.

El Consell ha aprovat també les Instruccions de matrícula adaptades a la nova normalitat. La vicerectora d’Estudiants, Nuria Grané, ha anunciat que, a partir d’avui i fins al 29 de setembre, es reforcen les línies d’atenció telefònica per a qualsevol dubte relacionat amb la matrícula. El document arreplega les dates, els terminis i els diferents procediments per als estudis oficials, tant per a l’alumnat de continuïtat com per al de nou ingrés.

 

Més oferta internacional

En línia amb l’aprovat en el Consell de Govern del mes de maig, la Universitat d’Alacant continua amb la línia d’expansió en l’oferta de noves dobles titulacions internacionals, principalment amb la Universidade do Vale do Itajaí (UNIVALE) del Brasil amb la qual té una estreta relació que es remunta a diverses dècades.

En aquesta ocasió, s’ha aprovat per unanimitat la proposta de tres dobles titulacions internacionals per al curs acadèmic 2020/2021, que s’uneixen a les cinc que hi ha amb la universitat brasilera. En aquesta ocasió l’oferta es completa amb el grau en Gastronomia i Arts Culinàries per la Universitat d’Alacant i el Curs de Gastronomia de la Universidade do Vale do Itajaí (UNIVALI); el grau en Mestre en Educació Infantil per la Universitat d’Alacant i el Curs de Pedagogia de la Universidade do Vale do Itajaí (UNIVALI); el grau en Mestre en Educació Primària per la Universitat d’Alacant i Curs de Pedagogia de la Universidade do Vale do Itajaí (UNIVALI).

Com explica el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, «es tracta de tres convenis de doble titulació addicionals als que ja van ser aprovats en l’anterior Consell de Govern com a desenvolupament del conveni de col·laboració subscrit entre la UA i UNIVALI». Els convenis segueixen els mateixos models dels aprovats anteriorment i detallen el nombre d’estudiants que cada any podrà acollir-se a cada titulació (amb un màxim de 10), l’any d’inici del primer intercanvi, i la planificació detallada dels itineraris de cada estudiant segons la seua universitat d’origen, com també una taula detallada de reconeixements. «En els casos, els estudiants passen un curs acadèmic complet en l’altra universitat per a obtenir la doble titulació».

Aquesta oferta s’uneix a les altres internacionals que la Universitat d’Alacant manté amb la NorthWstren de Louisiana, en finances; la de Dret, també amb UNIVALI i les del grau amb màster de Filologies amb la Universitat de Bamberg a Alemanya.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464