Saltar apartados

La UA participa en la 'Primera taula redona en línia sobre esport universitari europeu' per a fer front a la COVID-19

L'esdeveniment ha sigut organitzat per la Xarxa Europea de Serveis Esportius Acadèmics (ENAS)

Reprendre les activitats esportives davant la situació sanitària que planteja la COVID-19 ha sigut el centre del debat

 

 

 

Alacant. Dijous, 25 de juny de 2020

La Universitat d'Alacant, a través del Servei d'Esports, ha participat en la «Primera taula redona en línia sobre esport universitari europeu», organitzada per la Xarxa Europea de Serveis Esportius Acadèmics (ENAS).

La trobada tenia com a objectiu crear un debat actiu entre els països europeus que formen aquesta associació, amb la finalitat de traçar unes línies d'actuació per a reprendre l'esport universitari enmig de la situació sanitària que planteja la COVID-19.

Durant aquesta reunió, segons explica el tècnic del Servei d'Esports, Juan Escarré, «els països participants van fer una posada en comú dirigida a buscar solucions per a reobrir amb seguretat les instal·lacions esportives. En concret, parlem de la manera d'obrir piscines i gimnasos, de com reiniciar les classes, de reprendre els programes esportius i, sobretot, de com continuar els programes digitals. A més, tal com estava previst en el programa de la reunió, es van fer propostes temàtiques per a organitzar futures trobades en línia de l'associació».

La Xarxa Europea de Serveis Esportius Acadèmics (ENAS) és una associació no governamental d'oficines d'esports d'educació superior, que té com a objectiu promoure l'esport i l'activitat física en l'educació superior com a element d'integració. L'ENAS va ser fundada el 1997 a Chambéry, França, i actualment compta amb més de 120 membres de 21 països d'Europa. La Universitat d'Alacant en forma part des de l'any 2019.

L'organització concep l'activitat física com una part integral de la vida de les universitats, ja que impulsa el benestar social, mental i físic de l'alumnat. A més, considera que és base fonamental dins del sistema educatiu, perquè ensenya habilitats d'aprenentatge que es poden aplicar a qualsevol aspecte de la vida, com el treball en equip, el lideratge i el valors humans.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464