Saltar apartados

La Universitat d'Alacant commemora l''Asteroid Day 2020' amb un programa obert en format en línia

El Dia Internacional dels Asteroides té lloc anualment el 30 de juny

 

Asteroid_day2020

 

Alacant. Divendres, 26 de juny del 2020

Un any més, la Universitat d’Alacant commemora l’«Asteroid Day», Dia Internacional dels Asteroides, amb un programa de presentacions i debats protagonitzats per experts en Ciències Planetàries del Grup d’Investigació d’Astronomia i Astrofísica de la UA. En concret, el pròxim dimarts 30 de juny, a partir de les 18 hores en format en línia, l’esdeveniment començarà amb l’investigador distingit Álvaro Álvarez Candal que aprofundirà sobre planetes nans i objectes transneptunians.

La missió espacial Gaia o com els asteroides van conèixer el Big Data serà el tema de debat de l’expert de la Universitat d’Alacant Antonio Santana Ros. L’investigador involucrat en la missió espacial Hera de l’Agència Espacial Europea, Adriano Campo, oferirà una visió de les missions espacials principals, com l’Hera i la DART, per a la desviació d’impactes d’asteroides en la Terra.

Per part seua, el col·laborador honorifico de la Universitat d’Alacant, Rafael Alemañ Berenguer parlarà sobre «Piedras caídas del cielo: el nacimiento de la ciencia de los asteroides y meteoritos». Després de les seues intervencions, l’Asteroid Day 2020 a Alacant finalitzarà amb una taula redona i un torn de preguntes obert a tots els participants.

L’Asteroid Day 2020 és un esdeveniment públic de divulgació, obert a qualsevol que tinga interès en la temàtica a través d’aquest enllaç. Aquesta edició s’emnmarca dins de les activitats del projecte de la Comissió Europea, NEO-MAPP, en què participa el Grup d’Investigació d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat d’Alacant.

 Asteroid_day

Asteroid Day

El 30 de juny de l’any 1908 un asteroide de 40 metres va caure a Tunguska (Sibèria) i va destruir una superfície de bosc de la grandària de l’illa de Gran Canària. Va ser l’impacte més important en la història recent de la Terra i, per això, Nacions Unides va designar el 30 de juny com el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day) per a conscienciar la societat sobre el potencial risc d’impactes d’asteroides sobre la Terra i per a conèixer millor aquests petits cossos, l’estudi dels quals és fonamentas per a comprendre l’origen i l’evolució del sistema solar.

 

Programa complet

 

Enllaç de l’esdeveniment

 

Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant participa en el projecte espacial europeu per a ajudar a desviar asteroides

Per què hem d’invertir en investigació astronòmica a Espanya?

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464