Saltar apartados

La Universitat d'Alacant supera amb nota l'avaluació telemàtica del segon semestre

El desafiament tècnic i organitzatiu s’ha saldat amb un trànsit de més de 90.000 proves fetes o presentades en línia

 

Alacant. Dijous, 25 de juny del 2020 

Sens dubte, un dels reptes que ha plantejat la crisi de la COVID-19 per a les universitats ha sigut el de l’avaluació telemàtica. La Universitat d’Alacant amb més 40.000 estudiants entre graus, màsters i títols propis s’ha vist obligada a afrontar un desafiament sense precedents que ha posat a prova tota la seua estructura, des del Servei d’Informàtica al professorat, passant pel Personal d’Administració i Serveis i per descomptat, l’alumnat. 

Després d’un primer encontre al qual va haver de fer front la institució com va ser el de les classes telemàtiques, amb un professorat i alumnat que sempre havia treballat de manera presencial, l’últim ha sigut el de l’avaluació a distància de tots els coneixements impartits amb les qüestions que això plantejava: tipus de proves, vigilància o la capacitat de sistema per a suportar tot el trànsit. I tot això sense haver tingut temps per a fer proves que permeteren identificar-hi possibles problemes o disfuncions i solucionar-los. 

El resultat ha sigut, una vegada finalitzada la convocatòria C3 –segona avaluació–, que s’hi han fet 1.790 proves diferents que han suposat un total de 90.028 exàmens o lliuraments de treballs. El nombre màxim d’estudiants que s’han presentat a una mateixa prova ha sigut de 691. Un volum molt superior a qualsevol registrat fins ara pels servidors informàtics de la Universitat d’Alacant. I tot, sense incidències dignes de ressaltar. 

Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació de la Universitat d’Alacant, ha destacat que «s’han adaptat les diferents proves que calia fer a cadascun dels centres i especialment s’han reforçat les necessitats dels exàmens orals». El més destacable, hi ha afegit «ha sigut que cap estudiant s’ha quedat sense poder avaluar-se i que les poques incidències que ens hem trobat, com desconnexions durant la realització d’alguna prova, han pogut solucionar-se». 

Per part seua, el vicerector de Campus i Tecnologia, Ferran Verdú, ha explicat que «el Servei d’Informàtica ha treballat molt durant aquests mesos perquè els sistemes pogueren suportar tot el trànsit que hi ha hagut i el resultat ha sigut espectacular»”. 

La convocatòria d’exàmens C3 s’ha fet entre el 27 de maig i el 19 de juny, una setmana més del que estava previst, després de la decisió del Consell de Govern d’ampliar el termini per a evitar possibles sobrecàrregues dels sistemes informàtics. Una mesura que també serà aplicada en la convocatòria següent, l’última del curs, la C4, que tindrà lloc entre el 29 de juny i el 23 de juliol, un augment de vuit dies respecte del calendari previst inicialment. 

De cara a aquesta última avaluació la previsió de la Universitat d’Alacant és que es facen al voltant de 3.000 proves, un nou repte que arriba avalat pel bon funcionament dels sistemes durant els exàmens de la C3.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464