Saltar apartados

La UA i Districte Digital promouen la integració del teixit tecnològic d'Alacant en la xarxa mundial d'innovació Enterprise Europe Network

El pròxim dimecres 10 de juny oferiran conjuntament un webinar informatiu per a animar les empreses a unir-se a aquest projecte europeu de suport a les Pimes

 

Districte_Digital_Enterprise_Europe_Network

 

Alacant. Dilluns, 8 de juny de 2020

La Universitat d’Alacant i Districte Digital Comunitat Valenciana organitzen una trobada digital el pròxim 10 de juny per a presentar a les empreses vinculades al nostre hub tecnològic l’Enterprise Europe Network (EEN) i el seu consorci per a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, EEN_SEIMED. Elw ebinar «Enterprise Europe Network. La Comisión Europea apoya la internacionalización de tu empresa» es farà a partir de les 10 hores i la inscripció serà gratuïta.

Creada l’any 2008 i finançada per la Comissió Europea, l’EEN és la major xarxa mundial de suport a la innovació i internacionalització de les Pimes, a nivell comercial, tecnològic i financer. En l’actualitat, l’EEN compta amb més de 60 països adherits, i en formen part més de 3.000 experts i prop de 600 organitzacions, (entre els quals es troben cambres de comerç, associacions empresarials, agències de desenvolupament regional, instituts d’investigació, universitats, centres de tecnologia i centres d’innovació, principalment europeus), que gestionen més de 7.500 oportunitats de negoci.

EEN_SEIMED és el consorci per a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia de l’EEN, i la Universitat d’Alacant forma part de la xarxa des de la creació d’aquesta a través del Servei de Transferència de Resultats d’Investigació-OTRI. La UA, a més, és l’entitat representant del consorci EEN_SEIMED en el Grup Sectorial de TIC de l’EEN, que engloba aquells nodes especialment interessats en la innovació i internacionalització d’aquest sector.

L’objectiu d’aquesta xarxa és ajudar les empreses a desenvolupar el seu potencial ple i la seua capacitat innovadora a través de la internacionalització, la transferència de tecnologia i l’accés a projectes i finançament de la UE. 

Aquesta iniciativa és la primera en la qual col·laboren conjuntament Districte Digital Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant després de la inclusió d’Alacant com a seu d’un dels centres de referència en investigació en Intel·ligència Artificial (IA) a Europa, que estarà connectat a quasi una vintena de centres en onze països europeus sota la xarxa europea d’excel·lència d’investigació en IA (ELLIS, Laboratori Europeu d’Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents).

 

Serveis a empreses

En aquest context, la col·laboració amb el consorci EEN_SEIMED adquireix un interès especial per a les empreses vinculades a Districte Digital, atès que els ofereix l’oportunitat d’accedir a nous mercats mitjançant informació, cooperació empresarial, transferència de tecnologia i suport a la participació en Projectes Europeus d’I+D+i finançats per la Unió Europea, a través de programes com Horitzó 2020, EIC Accelerator o el futur Horitzó Europa.

Les empreses i els organismes que reben el suport d’aquest node de la xarxa EEN es podran beneficiar dels serveis següents: accés a la base de dades de propostes de col·laboració empresarial, alertes personalitzades d’oportunitats de col·laboració tecnològica i comercial o la participació en trobades empresarials internacionals, entre d’altres.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464