Saltar apartados

La UA implementa un sistema de codis QR que garanteix i agilita el control de la traçabilitat

Amb el canvi de fase, la Biblioteca habilitarà una sala d'estudis, i el Servei de Prevenció atendrà consultes en línia, tots dos amb cita prèvia

 

Alacant. Divendres, 12 de juny de 2020

La Universitat d'Alacant inaugurarà el canvi de fase en desescalada del confinament per la COVID-19 amb la implantació d'un sistema de codis QR que permetrà garantir el control de la traçabilitat en tot el recinte universitari. L'objectiu és que els codis, que s'instal·laran a les portes d'accés en totes les estances del campus puguen substituir els actuals formularis d'accés i aconseguir, d'aquesta manera i d'una forma molt més eficient i ràpida, millorar traçabilitat de cara a un possible contagi.

El nou sistema ha sigut coordinat en el seu desenvolupament pel Servei d'Informàtica amb la intervenció de Laboratori de Geomàtica, Servei d'Infraestructures i pel professor del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la Universitat d'Alacant i director del projecte Smart University, José Vicente Berna, que, a més, desenvolupa una aplicació especialment dissenyada per a la UA amb la qual dur a terme aquest control. El nou sistema serà coordinat en el seu funcionament també pel Servei de Prevenció, unitats dependents del vicerectorat de Campus i Tecnologia que dirigeix Ferran Verdú.

Tal com declara el vicerector de Campus i Tecnologia, «es tracta d'anar fent passes endavant per a la preparació tant de les instal·lacions com dels recursos de cara a al començament del curs. L'objectiu és tenir tots els escenaris previstos i controlats», assegura.

 

Ampliació de serveis amb cita prèvia

Encara que laboralment no es preveuen canvis substancials i la major part de les tasques docents i de gestió continuaran sent no presencials, la Universitat d'Alacant sí que preveu un increment de l'aforament diari que podria arribar a les 400 persones.

A més dels serveis relacionats amb la investigació, els recursos informàtics i el manteniment essencial, que treballen a màxim rendiment gràcies a un sistema de rotació de torns que garanteix el control dels aforaments, també funciona de manera presencial el servei de lliurament de títols i la biblioteca.

Com a novetats, a partir d'aquesta setmana s'obrirà a l'alumnat la denominada Sala Politècnica de la Biblioteca General com a sala d'estudis. L'accés es farà mitjançant un sistema de cita prèvia, ja que la capacitat s'ha limitat al 50 % per a garantir les distàncies de seguretat interpersonals. Per a poder accedir-hi, igual que en totes les instal·lacions universitàries, és obligatori l'ús de màscares. L'elecció d'aquesta sala en una primera fase es deu a les seues òptimes condicions de ventilació natural. L'ús de la sala, però, no incorpora de moment el préstec bibliotecari.

També el Servei de Prevenció habilitarà a partir de la setmana vinent un servei de cita prèvia per a personal d'administració i serveis, i docent i investigador, que permetrà atendre de manera telemàtica consultes mèdiques, d'infermeria, de la clínica optomètrica i línia tècnica.

Finalment, també el Servei d'Esports farà un pas endavant en la desescalada incorporant nous horaris i noves freqüències, encara que de moment només per als esportistes d'elit.

 

Codigos_QR_1
Codigos_QR_2
Codigos_QR_3
Codigos_QR_4

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464