Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acorda els criteris de planificació de la docència per al curs 2020/2021

Es manté el caràcter presencial de les titulacions, però amb adaptacions atesos els canvis d’escenari possibles

Les facultats i l’EPS desenvoluparan els criteris específics dels diferents estudis

 

Alacant. Dimecres, 10 de juny del 2020

El Consell de Direcció de la Universitat d’Alacant s’ha reunit aquest matí per a definir els criteris de planificació docent que regiran durant el pròxim curs acadèmic. Es tracta de l’adaptació interna de l’acord a què han arribat la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per al desenvolupament del curs 2020/2021. En el marc de la seua autonomia, la Universitat d’Alacant ha establit uns Criteris generals per a la planificació de la docència que passen per establir una modalitat de presencialitat mixta o dual, amb la finalitat que l’adaptació als escenaris possibles que plantege l’evolució de la pandèmia siga fàcil i immediata. Esta planificació manté el caràcter presencial de les titulacions, i respecta sempre les indicacions de les autoritats sanitàries i del Servei de Prevenció de la UA.  

Com ha explicat president de la Comissió d’Avaluació Curricular, Avaluació Contínua Alternativa i Convocatòries d’Avaluació, el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, «la planificació de la docència es farà per semestres i prevaldrà la presencialitat física en aquelles activitats formatives que requerisquen l’ús d’instrumental específic o presenten necessitats d’infraestructura especials, i, per tant, siguen difícilment traslladables a un model en línia, com les pràctiques de laboratori, les eixides de camp o els laboratoris d’idiomes, entre altres».

La resta d’activitats formatives «seguiran el model dual, en el qual l’alumnat seguirà la classe de forma síncrona a través del sistema d’aula virtual i, en funció de les necessitats docents de cada titulació, pot haver-hi una part d’aquest que tinga presencialitat física a l’aula».

La presencialitat a l’aula «estarà delimitada pel nombre màxim d’estudiants que hi puguen coincidir, d’acord amb les normes i els protocols de seguretat establits per les autoritats sanitàries, en funció de la fase de gestió de la crisi sanitària en què ens trobem». Per a això, la Universitat d’Alacant ultima la posada en marxa de la Guia tècnica elaborada pel Servei de Prevenció per a l’establiment de capacitats i la senyalització del campus.

Les proves finals de les convocatòries d’avaluació C2, C3 i C4 està previst que es facen presencialment a les aules de la Universitat d’Alacant, sempre sota estricte compliment de les recomanacions de l’autoritat sanitària competent.

Des del Vicerectorat de Campus i Tecnologia es proporcionaran les eines i els sistemes de suport al professorat i l’alumnat per a facilitar la docència i l’aprenentatge en aquesta modalitat

Herrero ha explicat que aquests criteris generals han de ser desenvolupats pels centres, de manera que facen una proposta concreta de planificació i actuació docent en cada grau o màster per al curs 2020/21.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464