Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inicia la desescalada esportiva amb els primers entrenaments d'equips d'elit

Aquesta setmana han iniciat la preparació els esportistes de rem i vòlei platja 

Les instal·lacions d’ús col·lectiu no obriran al públic general fins al juliol

 

Voley
Remo1
Remo2
Remo3

Imatges dels equips de vóley platja i rem, durant els entrenaments a les instal·lacions del campus

 

Alacant, 10 de juny de 2020

El Servei d'Esports de la Universitat d'Alacant ha iniciat aquesta setmana els primers passos de desescalada per a la recuperació de la normalitat a les instal·lacions esportives. El primer pas de la desescalada l'han fet els/les esportistes d'alt nivell que integren els equips de rem i de vòlei platja de la UA. Per això, en coordinació amb el Servei de Prevenció, s'han establit protocols que limiten les distàncies i els aforaments. Els/les atletes utilitzen pistes i maquinària habilitades per a l’entrenament que s'han distribuït de manera que garanteix la distància necessària entre persones. En aquesta primera fase no es pot fer ús dels vestidors. 

La previsió del Servei d'Esports és continuar la desescalada gradualment i, a partir del dia 15 de juny, incorporar-hi -amb ús exclusiu i limitat- l'equip de triatló a la natació a la piscina. El següent pas previst és establir els protocols perquè la resta d'esports d'elit de la Universitat d'Alacant puguen començar a accedir a instal·lacions a l'aire lliure i al pavelló, sempre sota la supervisió del Servei de Prevenció i en les condicions d'higiene necessàries. 

Segons les previsions del Secretariat de Promoció Esportiva, «no serà fins al mes de juliol quan, amb aforament limitat i les mesures de seguretat pertinents, obrirà la totalitat de les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig», tal com explica el director del Secretariat, Dari Escandell. 

Per a aconseguir obrir totalment les instal·lacions esportives en les condicions de seguretat i higiene necessàries, l'equip del Servei d'Esports treballa en la realització de protocols i informes amb els quals els/les usuaris/usuàries i els/les esportistes puguen realitzar les activitats sense risc. «Hem iniciat les retolació i la senyalització de les instal·lacions i estem estudiant la forma mitjançant la qual es reservaran les pistes i els vestidors. Quan estiga tot aprovat pel Servei de Prevenció, establirem les dinàmiques de desinfecció i la coordinació de personal sobre eixos protocols. Tant els/les nostres esportistes com qualsevol usuari o usuària tindrà total garantia de seguretat i higiene en les nostres instal·lacions», confirma Dari Escandell. 

D’altra banda, l'equip femení de rugbi també ha iniciat els entrenaments, però ho ha fet a la platja i amb sessions en les quals s'exerciten en conjunt però sense contacte entre les esportistes i sense exercicis amb pilota.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464