Saltar apartados

Un alumne d'Enginyeria Informàtica de la UA dissenya una app col·laborativa per a detectar i resoldre problemes mediambientals

L’aplicació està disponible en castellà i en anglès i es vol proposar el seu ús en ajuntaments, diputacions o organismes als quals puga beneficiar

 

Alacant. Dimarts, 9 de juny de 2020

Un estudiant de la Universitat d’Alacant ha desenvolupat un sistema col·laboratiu que permet a qualsevol usuari informar sobre diferents problemes mediambientals que trobe mentre transita per l’entorn. Aquest informe pot ser rebut pels organismes governamentals competents perquè hi siga esmenat.

Una app col·laborativa per a telèfons intel·ligents, mitjançant la creació d’una xarxa social, és el projecte desenvolupat des del Departament de Tecnologia informàtica i Computació de la UA i que suposa el Treball de Final de Grau (TFG) de l’alumne d’Enginyeria Informàtica, Francisco José Maciá Esclapez. A proposta del seu tutor, José Luis Sánchez Romero, del grup d’investigació UniCAD del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la UA, l’estudiant va acceptar el repte i s’hi va posar en marxa .

Amb el títol Desarrollo de una app colaborativa para gestión medioambiental l’estudiant ha desenvolupat una aplicació per a dispositius Android que permet a un usuari, des de qualsevol part del món, informar de manera ràpida i senzilla d’un problema mediambiental que haja pogut trobar en el seu trànsit pel entorn fet que permet, mitjançant les fotografies i l’obtenció de la localització de l’usuari, complementar la informació subjectiva que la persona hi haja pogut aportar. Amb això s’ha intentat resoldre un dels problemes més comuns que un usuari pot patir quan es troba transitant per llocs més o menys allunyats dels centres urbans, com és la falta de cobertura, mitjançant l’emmagatzematge de les incidències en el telèfon intel·ligent per a poder ser enviades més endavant quan aquest dispositiu tinga accés a Internet. L’app pot ser utilitzada en castellà i en anglès amb la finalitat d’arribar a un conjunt d’usuaris més gran.

A més, el projecte inclou la creació d’una web de gestió perquè les autoritats competents tinguen un sistema centralitzat des d’on veure els detalls de les incidències de manera clara i concisa. Funciona mitjançant l’ús de mapes i formularis senzills amb què poder veure, mitjançant un sol clic, la ubicació i els detalls de les incidències diferents.

L’aplicació mòbil, amb la finalitat d’evitar una mala praxi, inclou un sistema d’enviament automàtic de correu electrònic a l’usuari que informa d’una incidència, per a verificar-la .

El professor José Luis Sánchez Romero veu aquesta app com una oportunitat, ja que l’aplicació d’aqueta permetrà fer accions per a la cura i el respecte del medi ambient. Amb l’app desenvolupada la pretensió és proposar-ne ara l’ús en ajuntaments, diputacions o organismes als quals puga beneficiar.

El TFG amb l’aplicació serà presentat de manera pública i en línia per l’estudiant en els pròxims dies.

 

 

App_1
App_2
App_3
App_4

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464