Saltar apartados

La Seu Universitària de la UA a Torrevella posa en marxa 'Con La Laguna en la mente'

El programa inclou cinc fòrums virtuals per a tractar els nous futurs de la llacuna de la Mata des de l'ecodependència , el paisatge de la cura o l'educació de l'ecosistema

135 estudiants de l'assignatura Projectes Arquitectònics de la UA han desenvolupat ’accions en línia confinades’ amb propostes com hotels per a insectes autòctons, un joc de l'oca amb totes les espècies d'ocells migratoris de la llacuna, o noves rutes d'activitats que s’adapten al canvi del clima

 

Alacant. Dijous, 7 de maig de 2020 Torrevieja

Cent trenta-cinc estudiants de l'assignatura de Projectes Arquitectònics de la UA, dirigits pels professors Enrique Nieto i María José Marcos, i en col•laboració amb la Seu Universitària de Torrevella i amb la Regidoria d'Educació de l'ajuntament de la localitat, han dissenyat el programa de presentacions públiques en línia «Con La Laguna en la mente». L'activitat té com a objectiu repensar i debatre sobre nous futurs en què la llacuna de la Mata es converteix en espai principal d'estudi. Es tracta d'establir sinergies que aporten noves visions del territori amb plantejaments futurs en els quals l'ecodependència , el paisatge de la cura o l'educació de l'ecosistema es converteixen en la nova manera de projectar paisatges, amb noves cartografies més inclusives i ecològiques d'activitats de la llacuna.

Els fòrums en línia comencen demà divendres, 8 de maig, a través d'Instagram (https://www.instagram.com/conlalagunaenlamente/), amb cinc sessions que comptaran amb la participació dels arquitectes convidats Carlos Jiménez; David Pérez (de grigriprojects ); María José Guillén i Alberto Gil. Els arquitectes conversaran sobre estratègies de projectes d'arquitectura amb els alumnes en sessions virtuals.

A més, es realitzaran publicacions editades dels projectes que els alumnes de Projectes Arquitectònics han desenvolupat en diverses «accions en línia confinades», en què es mostraran propostes com hotels per a insectes autòctons de l'ecosistema; un «joc de l'oca» amb totes les espècies d'ocells migratoris de la llacuna; noves rutes d'activitats adaptades al canvi de clima; anàlisis sobre errors del que s’ha construït i visions múltiples d'un paisatge compartit, més ètic i inclusiu per a les diferents natures. Aquestes mostres de projectes d'estudiants estan dirigides i editades per tres parelles d'arquitectes recentment llicenciats per la Universitat d'Alacant: Rocío Gómez i Joaquín García, Paula Pastor i María Escribano, Andrea Olivares i Roberto Palència.

 

Algunes accions en línia confinades:

Crítica a la construcció descontrolada

Refugi per a ocells

Eucaliptus Tala

 

Calendari de fòrums

Divendres 8 de maig. Xarrada visita virtual. De 13 a 15 hores

Temes: Bioplàstics en la llacuna de la Mata, Barttlet School, Castillo Garcimuñoz i linogravat-brodat-ceràmica. Carlos Jiménez (Delamorylabelleza)

https://www.instagram.com/delamorylabelleza/?hl=es

 

Divendres 15 de maig. Xarrada visita virtual. De 13 a 15 hores

Temes: Futurs en la llacuna de la Mata, Grigripojects, àmbit col•lectiu, Perfil de l'Arquitecte Enorme PKMN. David Pérez (gripiprojects)

https://www.instagram.com/grigriprojects/

https://www.instagram.com/harrijasotzaile/

 

Divendres 22 de maig. Xarrada visita virtual. De 13 a 15 hores

Tema: Ecosistemes en la llacuna de la Mata, Lli. María José Guillén i Alberto Gil (AMAA)

https://www.instagram.com/amaa_arquitectos/

 

Divendres 29 de maig. Presentació pública en línia amb personalitats de Torrevella

https://www.instagram.com/conlalagunaenlamente/

https://www.instagram.com/magicarchoffice/

11.00–12.30 h. Acció divulgativa en confinament grup 1 Rocío Gómez i Joquín García. Convidats: Directora Col•legi Salvador Ruso, xiquets del Col•legi, educadors del Parc de la Llacuna.

12.30 h. Preestrena del tràiler de la Pel•lícula Con la mente en la Laguna. Convidats: Associació de Vins de la Mata, directora Col•legi Cuba, director del Parc de la Llacuna.

12.30–14 h. Acció divulgativa en confinament Grup 2 Paula Pastor i Maria Escribano.

17.00–18.30 Acció divulgativa en confinament grup 3 Andrea Olivares i Roberto Palencia. Convidats: professora d'Art centre Verge del Carmen, Biòlegs de la llacuna de la Mata, Associació d’Ornitòlegs, (falta convidat proposat pel grup).

 

Divendres 12 de juny. Estrena de la pel•lícula Con la mente en la Laguna

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464