Saltar apartados

Gent Gran Salut de la UA llança recomanacions Covid-19 específiques per a la població de més edat

L'Aula de la Salut de la Seu ciutat d'Alacant, integrada en el projecte en col·laboració amb l'Hospital General, ha enviat informació específica via whatsapp a 650 persones d'aquest col·lectiu i ha rebut 5.000 visites en els seus vídeos d'activitat física per a la quarantena, proposats en la seua pàgina web 

 

 Centro_Mayores

 

Alacant. Dilluns, 11 de maig de 2020

La Universitat d'Alacant va posar en marxa el Gent Gran Salut el mes d'octubre, una estratègia d'envelliment òptim i saludable que aplega tota l'activitat docent, d'investigació i de transferència a la societat que la institució desenvolupa amb l'objectiu d'afrontar el desafiament social de l'actualitat, l'envelliment de la població.

La coordinadora del centre, la professora Ana Laguna, detalla que davant la situació d'emergència sanitària «ens vam posar immediatament a treballar per a oferir en la nostra pàgina un apartat específic de recomanacions Covid-19 adreçades a la població de més edat» La pàgina inclou un apartat amb informació d'interès sobre la Covid-19, un altre amb propostes d'activitat física per a afavorir la mobilitat articular, activitat física per edats i condició física, impacte emocional de la pandèmia, o recomanacions per a suportar més bé el confinament. La proposta es completa amb un tercer apartat amb notícies i enllaços d'interès, amb indicacions per al bon ús dels recursos sanitaris en hospitals i centres de salut. S’ha inclòs també informació detallada amb normes per a viatjar en transport públic, una guia per a la compra de màscares i medicaments, pautes d'higiene i son, recomanacions per a persones amb al·lèrgia, asma o malalties cròniques; bones pràctiques als centres de treball, o recomanacions nutricionals, entre d’altres.

Ana Laguna afirma que “basem aquestes recomanacions en fonts oficials, organismes nacionals, supranacionals, autonòmics i, fins i tot, locals, i hem tingut molt bona acollida i un gran nombre de visites a la pàgina i a la web de l'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant, integrada en el Centre Gent Gran Salut, com a centre d'intervenció comunitària”. Laguna afegeix que, “al cap d’una setmana d'estar confinats, ens vam posar en marxa per a donar informació puntual des de l'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant a tota la gent gran a la qual nosaltres tenim accés. A través de whatsapp hem contactat directament i de manera contínua amb 650 persones des de l'Aula de la Salut i des de l'Hospital General d'Alacant, entitat col·laboradora de l'aula a través d'Adela Alonso, adjunta de primària de l'hospital”. A més, els vídeos d'activitat física per a la mobilitat articular i exercici físic per a tothom, proposats en la web, han tingut una gran acollida i han rebut 5.000 visites.

 

Centre Gent Gran Salut UA

Aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de suport a l'excel·lència investigadora i docent de la Universitat d'Alacant, i aglutina equips d'investigació, empresaris del sector i altres grups d'interès dins d'un entorn altament competitiu i dinàmic. Entre els seus objectius hi ha el d’impulsar l'intercanvi i la transferència del coneixement; promoure el desenvolupament del concepte envelliment actiu i saludable o envelliment òptim i intel·ligent, a través de la potenciació d'un ecosistema tecnològic especialitzat; concentrar els recursos i mitjans instrumentals suficients que permeten l'avanç del coneixement, el desenvolupament i la innovació en el camp de l'envelliment saludable; contribuir a la formació de professionals qualificats responent a les demandes del sector; fomentar l'avanç en el model de l'economia col·laborativa, creativa i local basada en la nostra tradició mediterrània i capacitat innovadora.

El centre integra diferents grups d'investigació que combinen sinergies entre si per a optimitzar la recerca i transferència de coneixement a través de tres eixos: el Centre de Salut Visual, Ecosistema Tecnològic Especialitzat i l'Aula de la Salut.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464