Saltar apartados

José Tuells dirigirà el Secretariat de Prevenció i Promoció de la Salut de la Universitat d'Alacant

 

Jose_TuellsAlacant. Dilluns, 11 de maig de 2020 

L’especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, José Vicente Tuells, dirigeix des d’avui el nou Secretariat de Prevenció i Promoció de la Salut dependent del Vicerectorat de Campus i Tecnologia. Així ho va decidir el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, a proposta del vicerector de Campus i Tecnologia, Ferran Verdú, el passat 8 de maig. Les funcions que farà el professor Tuells en la seua nova responsabilitat se centraran, fonamentalment, en la prevenció de riscos laborals i promoció de la salut a la UA, un camp per al qual compta amb una dilatada experiència tant dins com fora de la institució acadèmica..

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, doctor en Ciències de la Salut i Premi Extraordinari de Doctorat per la Universitat d’Alacant, José Tuells està vinculat des de l’any 1988 a la Universitat d’Alacant, primer com a professor associat i des del 2018 com a professor titular. És membre de diversos grups d’investigació com el Grup d’Investigació Balmis de Salut Comunitària i Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant; el Grup d’Investigació Interuniversitari (UMH, UV, UA, UCLM) per a l’estudi de la Història de la Poliomielitis a Espanya en el segle XX; el Grup d’Investigació VACSATC (Vaccine, Safety, Attitudes, Training and Communication) i el d’Investigació EU-JAV (European Joint Action on Vaccination), els dos de la Comissió Europea. També forma part del Grup Gadea d’Estudis Avançats d’Història de la Salut i de la Medicina de la Universitat Miguel Hernández (UMH) i del Grup d’Investigació France, Amériques, Espagne – Sociétés, pouvoirs, acteurs. FRAMESPA (UMR 5136, Université de Toulouse – Jean Jaurès et CNRS).

Ha dirigit el Grup Mixt d’Investigació UA-FISABIO Càtedra Balmis de Vacunologia des del 2011, transformat en Càtedra Institucional de la Universitat d’Alacant com a Càtedra Balmis de Vacunologia de la qual va ser nomenat director l’any 2014.

Ha obtingut diferents premis a la investigació, entre aquests: premi de la Generalitat Valenciana en Matèria de Drogodependències i altres Addiccions, el premi de Prevenció en l’Àmbit Escolar de València ; el premi Profesor Rey Calero de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina (RANM) i el premi de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, de la qual va ser nomenat acadèmic corresponent l’any 2010. També ha sigut reconegut amb el premi Dr. Pedro Alonso Carrión Real Academia de Medicina i Cirugía de la Región de Múrcia (RAMEMUR), de la qual també és membre Acadèmic Corresponent i amb el premi Röel de l’Institut Mèdic Valencià.

Ha ocupat diferents llocs en l’administració autonòmica com a funcionari de la Conselleria de Sanitat (1981-2005): Cap de Secció de Promoció de la Salut, director d’Àrea de Salut Pública, director del Centre d’Informació i Prevenció de la SIDA. Comissió de Servei com a funcionari del Ministeri de Sanitat (2005-2010): cap de servei al Centre de Vacunació Internacional d’Alacant. Com a facultatiu especialista en Medicina Preventiva a l’Hospital Universitari del Vinalopó (Elx) (2010-2018): cap de servei de Medicina Preventiva, consultor sènior en Investigació i Medicina Preventiva.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464