Saltar apartados

La Universitat d'Alacant llança un manifest per la diversitat i contra la discriminació de la comunitat LGTBI

A través de la iniciativa #CampusAmbOrgull promourà accions de sensibilització per a tota la societat 

El llançament de la campanya coincideix amb la commemoració demà diumenge del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia, i la Intersexfòbia 

 

 Manifiesto_Diversidad1

 

Alacant. Dissabte, 16 de maig de 2020 

Com a institució compromesa amb la defensa dels drets humans, la convivència i la diversitat, la Universitat d'Alacant llança la seua estratègia universitària #CampusAmbOrgull per a sumar-se als esforços col·lectius que treballen per a erradicar la discriminació en el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia, i la Intersexfobia, que es commemorarà demà diumenge, 17 de maig. Coordinat pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat,  #CampusAmbOrgull compta amb una campanya contra la discriminació del col·lectiu LGTBI, una vídeo-animació i un Manifest en el qual palesa «la necessitat de visibilitzar la urgència de treballar, des de tots els àmbits possibles, per l'eliminació de qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual». Tal com recull el text, la Universitat d'Alacant «es posiciona contra la discriminació contra el col·lectiu LGTBI, promovent el valor de la diversitat en un campus plenament inclusiu i actuant davant de qualsevol vulneració dels drets de l'alumnat LGTBI». 

Segons la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, María José Rodríguez Jaume, «la nostra universitat compta amb una sòlida trajectòria en la implementació d'accions estratègiques i  transversals en aquest sentit». Per aquest motiu anhelem crear «un entorn de benestar per a totes les persones, sensibilitzar la comunitat, promoure la investigació i transferència de coneixement des d'un enfocament de diversitat real i enfortir la #CienciaConOrgullo, així com treballar en xarxa amb la comunitat a través del moviment associatiu i altres centres educatius no universitaris». 

#CampusAmbOrgull és un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a avançar cap a entorns lliures i que posen en valor la diversitat en totes les seues dimensions, i per a posar-ho en marxa s’ha comptat amb la implicació de tots els col·lectius universitaris, des de l'alumnat fins al personal docent i investigador i el personal d'administració i serveis.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464