Saltar apartados

Decidits els Premis Jorge Juan de Matemàtiques i el Concurs de Microrelats Matemàtics a la UA

  

        Premios_JorgeJuan1     Concurso_microrrelatos

 

Alacant. Dimecres, 20 de maig de 2020

La Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant ha decidit els concursos organitzats el passat 2019, la XI edició del Concurs de Microrelats Matemàtics i la XXI edició dels Premis Jorge Juan de Matemàtiques. En aquesta ocasió, i atesa la circumstància actual, la deliberació ha sigut mitjançant reunió telemàtica que va tenir lloc el passat 12 de maig. María José Nueda, coordinadora de Matemàtiques de la Facultat, comunicava la notícia als premiats el passat divendres 15 de maig. A causa de les circumstàncies actuals el tradicional acte de lliurament dels premis queda cancel·lat. No obstant això, en les edicions del pròxim any, si les circumstàncies ho permeten i es pot fer un acte presencial, es farà esment als guanyadors d'aquest any dels dos concursos.

Els guanyadors del XXI Premis Jorge Juan de Matemàtiques són: Fernando Ballesta Yagüe, de la Universitat de Múrcia, qui ha aconseguit el primer premi; Paloma López Larios, de la UA, qui ha guanyat el segon premi, i Emilio Domínguez Sánchez, de la UMU, qui ha quedat en tercer lloc. Cinc accèssits han recaigut en els alumnes de la UA Sergio García Rodrigo, Emilia López Abad, Alejandro Gil Asensi, Juan López Matilla i Oriol García Llopis.

Com es recordarà aquesta competició científica té com a objectiu fomentar l'estudi de les matemàtiques i l'actitud investigadora entre els universitaris més joves, i es convoquen en dues modalitats: un primer nivell i un segon nivell, per a estudiants de qualsevol universitat espanyola matriculats en els dos primers cursos d'estudis de grau o per als mateixos dels dos últims cursos, respectivament.

D'altra banda, de la deliberació del jurat han resultat guanyadors de l'XI Concurs de Microrelats Matemàtics Josué López Pozo, alumne de la UA amb el primer premi; el segon premi ha sigut per a Guillem Aznar Menargues, alumne de la UA; i el tercer premi és per a l'antic alumne de la UA, Javier Antonio Giménez Mañogil.

A més, s'hi han concedit cinc accèssits a Josué López Pozo, alumne de la UA; Ester Gil Carreres, antiga alumna de la UA; Josué López Pozo, alumne de la UA; i Àgueda Pérez Crespo, alumna de la UA; i Javier Sánchez Reig, alumne de l'IES Mare Nostrum.

Aquest concurso té com a objectiu acostar les ciències i les lletres, per mitjà de la divulgació del mètode científic i el foment de la lectura com a generador de coneixement. La convocatòria actual permetia escriure microrelats triant usar els vint primers números que formen el número phi (φ), el número pi (π) o el número e (e). El concurs ha tingut dues categories: «Microrelats en castellano» i «Microrelats en valencià» i ha estat dirigit a tot l'alumnat, antic alumnat, PAS i PDI de la UA, i també a alumnat i professorat de centres educatius d'Educació Secundària de la província d'Alacant, amb obres originals i inèdites i no premiades en concursos anteriors.  

 

Notícies relacionades:

Pi, e o phi, nombres per a crear microrelats matemàtics en l'XI Concurs de Microrelats Matemàtics de la Universitat d'Alacant

La XXI edició dels Premis Jorge Juan de Matemàtiques ja està en marxa en Ciències de la Universitat d'Alacant

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464