Saltar apartados

La Seu Universitària de la UA a la Nucia presenta la nova programació en línia

El programa comença demà amb el cicle de videoconferències i diàlegs a dos «Coneixement en temps de pandèmia»

A més d’aquest cicle específic, la seu ha programat quatre simposis internacionals, un seminari sobre gastronomia i identitat i el Curs Internacional de Música Moderna

 

Conferencia_LaNuciaAlacant. Dijous, 21 de maig de 2020

La Seu Universitària de la UA a la Nucia ha presentat la nova programació en modalitat en línia, adaptada a la situació actual de crisi sanitària que limita l'activitat presencial "amb la qual continuem les nostres activitats formatives per a tota la societat i oferim una proposta específica per a abordar en profunditat la situació actual i les seues conseqüències: el cicle de conferències i diàlegs a dos «Coneixement en temps de pandèmia», tal com ha detallat el director de la Seu de la Nucia, Vicent Martines.

Aquest cicle s'emmarca en un programa global que la Universitat d'Alacant, a través del Secretariat de Seus Universitàries, ha posat en marxa i en el qual participen deu seus de la UA, entre les quals hi ha la Seu de la Nucia: "Diàlegs amb el territori. Coneixement en temps de pandèmia".

Concretament, la programació en línia arranca demà divendres 22 de maig, a les 19 hores, amb la primera sessió de «Coneixement en temps de pandèmia», la videoconferència de diàlegs a dos «Covid-19-literatura, interculturalitat, TIC, entrenament conductal i gestió de l'estrès durant la pandèmia per coronavirus", a càrrec del professor Antonio Cortijo (Universitat de Califòrnia a Santa Barbara) i la professora Veronica Orazi (Universitat de Torí), moderats pel professor de la UA i director de la Seu Vicent Martines.

La segona cita tindrà lloc el 28 de maig, a les 19 hores, amb “Educació en temps de pandèmia” impartida per la professora de la UA Rosabel Roig-Vila.

De l'1 al 3 de juny, la programació abordarà "Lliçons de pandèmies passades" amb tres sessions al voltant d'aquest tema central: el professor de la Universitat de València, Vicent-J. Escartí, parlarà de "Relat de la pesta del 1648 a València" (1 de juny); la segona part, "Epidèmies valencianes del segle XIX", el 2 de juny, serà a càrrec de Rafael Roca, també professor de la Universitat de València. El 3 de juny "Constantí Llombart i la Creu Blanca: una iniciativa davant el còlera” serà la tercera sessió dedicada a aquesta temàtica amb Enric Estrela, de la Institució Alfons el Magnànim de València.

El cicle acabarà el 22 de juny amb el diàleg a 2 “Perspectiva interdisciplinar en tiempos de pandemia: coronavirus, imnmunologia y Studia Humanitatis” protagonitzat pel professor Ángel Gómez Moreno (Universitat Complutense de Madrid)  i el professor José Miguel Sempere Ortells (UA), moderats per Vicent Martines (ISIC-IVITRA, UA).

A més d'aquest cicle específic, la programació de la seu ha dissenyat altres activitats: quatre simposis internacionals, un seminari sobre gastronomia i identitat i el Curs Internacional de Música Moderna.

El XVI Simposi Internacional Noves Tendències en I+S+i en Literatura, Llengua, Educació i TIC. De la Innovació al Cànon, ja en marxa, va començar el 28 de febrer  i acabarà el 12 de juliol. Els dies 19 i 20 de juny tindrà lloc el II Simposi Internacional Plaers Prohibits: Sexe, Erotisme, Bellesa, Estètica, Gaudi, Dret, Pecat i Prohibició. Una Mirada des dels Clàssics, l'Etnopoètica, la Història i la Lingüística de Corpus, coordinat per Jordi Antolí (ISIC-IVITRA, Universitat d'Alacant [UA]) [+ secretari], Vicent-J.Escartí (IIFV, Universitat de València [UV], RABLB), Vicent Martines (ISIC-IVITRA; IEC; RABLB) i Rafael Roca (IIFV, UV, RABLB). El Congrés Internacional Variació i Canvi Lingüístic tindrà lloc els dies 1 i 2 de juliol, coordinat per Josep Martines (UA), Albert Turull (UDL) i Ramon Sistach (IEC). Tindrà una durada de 20 hores i 10 hores computables per a la realització d'una memòria; i el IV Simposi Internacional de la Xarxa Internacional de Grups d'Alt Rendiment Acadèmic Internacional de Doctorat [RInt-GARAID], del 6 a l'11 de juliol, coordinat per Vicent Martines Peres (UA, RABLB, ISIC-IVITRA, IEC) i Antonio Mas (Center For Catalan Studies, Universitat de Califòrnia a Santa Barbara, EUA; RABLB), Hans-Ingo Radatz (Internationales Insstitut für Ibersiche Studien, Universitat Otto-Friedrich de Bamberg, Alemanya), la professora Verónica Marín (Universitat de Còrdova) i la professora María Paz Prens (Universitat de Múrcia).

A més d'aquests quatre seminaris internacionals, la Seu Universitària de la Nucia impartirà "De tramuntana a migjorn. II Seminari sobre l’eix cultural occidental. Gastronomia i identitat", el 3 i 4 de juliol, un curs de 20 hores de durada coordinat per Josep Martines (UA), Albert Turull (UDL) i Ramon Sistac (IEC); i el XIV Curs Internacional de Música Moderna (Pop, Rock, Blues, Jazz), Guitarra Elèctrica, Baix, Cant Modern, Informàtica Musical, Bateria, Percussió, Piano Modern, Instruments de Vent", del 13 al 16 de juliol, sota la direcció de Vicent Martines i Román Rodríguez. Instruments: guitarra elèctrica i baix, bateria, percussió moderna, cant modern, informàtica musical, piano i teclats, i instruments de vent.

 

Programa del cicle

 

Més informació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464