Saltar apartados

La UA s'adapta amb màximes precaucions a la nova normalitat

Incorporació controlada per formulari previ, accés escalonat i obligatorietat de l'ús de màscares i guants marquen la desescalada al campus

 

Alacant. Dilluns, 18 de maig de 2020

Amb una imatge poc habitual al campus de Sant Vicent del Raspeig, la Universitat d'Alacant arrancava aquest matí la desescalada enfront del confinament provocat per l'epidèmia del COVID-19. Malgrat tenir una població habitual pròxima a les 40.000 persones i haver rebut entre el cap de setmana més de 700 comunicacions d'accés per a tota la setmana, l'expectativa de la institució “és la de no sobrepassar, en aquesta primera fase, les 300 persones diàries en treballs presencials”.

El vicerector de Campus i Tecnologia, Ferran Verdú, de qui depèn el Servei de Prevenció, ha destacat que el primer dia d'accés al campus ha transcorregut segons les previsions, “amb normalitat i sense incidents”. El vicerector assegura que l'èxit de la desescalada obeeix al fet que s'està duent a terme “una estratègia d'incorporació molt controlada”. Totes les comunicacions rebudes mitjançant formulari són estudiades individualment pel Servei de Prevenció i la resta de personal responsable de la UA.

Altres mesures posades en marxa han sigut la restricció a un únic accés al campus per a vehicles i un altre per als vianants, en la zona del TRAM. Així mateix, s'ha reduït l'horari de treball i s'hi han escalonat els  horaris d'incorporació per a evitar aglomeracions. A més, s'ha limitat l'accés “únicament a persones amb autorització i sempre vinculades a les tasques previstes pel pla de desescalada dictat pel Govern d'Espanya”, és a dir, les tasques relatives al  condicionament de les instal·lacions, així com a gestions administratives i d'investigació i a l'obertura de laboratoris universitaris.  De fet, la major part de l'activitat durant la jornada s'ha concentrat en els Serveis Tècnics d'Investigació i els edificis I i II de la  Facultat de Ciències.

Des de Prevenció s'insisteix en la importància de la responsabilitat individual i insten a l'ús d'equips de protecció individual dins de les instal·lacions universitàries. Per a això, s'han centralitzat en les diferents consergeries els punts de repartiment tant de màscares com de guants, que seran de reposició diària, així com de subministrament de solucions hidroalcohòliques per a ser usades en estades compartides i laboratoris. Tots els criteris relatius a la prevenció durant aquest període d'excepcionalitat s'han arreplegat en una instrucció específica, la IPRL-26. El mateix Servei, que és qui ha dissenyat el protocol d'actuació quotidiana, ha posat en marxa, a més, un protocol intern per a homogeneïtzar l'actuació de les consergeries.

En previsió de les noves fases de la desescalada, des de la setmana passada s'ha iniciat la col·locació de mampares protectores en consergeries i altres llocs d'atenció a usuaris. Ferran Verdú ha confirmat que el campus íntegrament ha sigut desinfectat, tant en estades interiors com exteriors i que es manté un estricte control de la neteja i la desinfecció diària de les instal·lacions.  

 

     Desescalada2     

 

Imatges del repartiment de les EPIS en una de les consergeries del Campus i detall de les mampares protectores que s'estan instal·lant en els llocs d'atenció al públic de la UA

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464