Saltar apartados

La Universitat d'Alacant utilitzarà el wifi per controlar en temps real les aglomeracions al campus

El sistema, que encara es troba en fase de proves, permetrà conéixer el nombre de persones en un mateix espai i actuarà per impedir que n’hi accedisquen més o fins i tot desallotjar-lo si fora necessari

 

Alacant. Dimarts, 19 de maig de 2020 

El Servei de Prevenció   de la Universitat d’Alacant, què depén del vicerectorat de Campus i Tecnologia, preveu implementar un nou sistema de control per a tot el personal que accedisca a les instal·lacions universitàries a través del wifi que opera en tot el campus. Aquesta nova eina complementarà el registre que s’ha de fer en l’actualitat per a poder accedir de forma presencial a la universitat, amb el qual es pot saber en tot moment el nombre de persones que hi ha als diferents edificis i establir-ne la traçabilitat. 

El wifi permet saber en tot moment el nombre d’aparells connectats a la xarxa sense fils de la Universitat d’Alacant i també la seva ubicació. D’aquesta manera, l’eina que s’ha dissenyat és capaç de detectar si es produeixen aglomeracions de més gent de la permesa en un mateix espai i permet actuar ràpidament per tal de solucionar la contingència. 

Ferran Verdú, vicerector de Campus i Tecnologia, ssegura que “el sistema no ens permet saber qui és l’usuari concret, però si el nombre de persones que hi ha en un lloc, de manera que podem decidir en temps real impedir l’accés de més personal a aquest espai o fins i tot desallotjar-lo si es considerés necessari”. Verdú també assenyala que “el sistema el que detecta són els dispositius connectats, de manera que si una persona està connectada amb un ordinador, un mòbil i una tauleta nosaltres veiem tres connexions. Malgrat tot, l’eina serà un complement molt útil a totes les mesures que ja s’han implementat i que ens permeten controlar l’accés a les instal·lacions a través de formularis que tothom ha d’emplenar abans d’anar a la universitat”. 

A hores d’ara, la nova eina del Servei de Prevenció es troba en fase de proves i es preveu que en els pròxims dies entre en funcionament. 

 

Protocol d’accés a la UA 

Altres mesures posades en marxa han sigut la restricció a un únic accés al campus per a vehicles i un altre per als vianants, en la zona del TRAM. Així mateix, s'ha reduït l'horari de treball i s'hi han escalonat els  horaris d'incorporació per a evitar aglomeracions. A més, s'ha limitat l'accés “únicament a persones amb autorització i sempre vinculades a les tasques previstes pel pla de desescalada dictat pel Govern d'Espanya”, és a dir, les tasques relatives al  condicionament de les instal·lacions, així com a gestions administratives i d'investigació i a l'obertura de laboratoris universitaris.  De fet, la major part de l'activitat durant la jornada continua centrada en els Serveis Tècnics d'Investigació i els edificis I i II de la  Facultat de Ciències. 

Des de Prevenció s'insisteix en la importància de la responsabilitat individual i insten a l'ús d'equips de protecció individual dins de les instal·lacions universitàries. Per a això, s'han centralitzat en les diferents consergeries els punts de repartiment tant de màscares com de guants, que seran de reposició diària, així com de subministrament de solucions hidroalcohòliques per a ser usades en estades compartides i laboratoris. Tots els criteris relatius a la prevenció durant aquest període d'excepcionalitat s'han arreplegat en una instrucció específica, la IPRL-26. El mateix Servei, que és qui ha dissenyat el protocol d'actuació quotidiana, ha posat en marxa, a més, un protocol intern per a homogeneïtzar l'actuació de les consergeries. 

En previsió de les noves fases de la desescalada, des de la setmana passada s'ha iniciat la col·locació de mampares protectores en consergeries i altres llocs d'atenció a usuaris. Ferran Verdú ha confirmat que el campus íntegrament ha sigut desinfectat, tant en estades interiors com exteriors i que es manté un estricte control de la neteja i la desinfecció diària de les instal·lacions.  

 

 Wifi_UA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464