Saltar apartados

Professionals de la nutrició, la dietètica i de la restauració debaten demà sobre la situació actual dels menjadors escolars

La II Jornada de Gastronomia i Nutrició que organitza Gasterra analitza la importància d’educar en hàbits de vida saludables 

Es podrà seguir des de les 9 del matí d’aquest divendres en YouTube 

  

Jornada_Gastronomia1

Jornada_Gastronomia

  

 

Alacant. Dijous, 21 de maig de 2020 

Aquest divendres, 22 de maig, tindrà lloc la II Jornada de Gastronomia i Nutrició: Diàleg entre Dietistes-nutricionistes i Cuiners que organitza Gasterra amb el suport de l’Ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana. Es podrà seguir a través del canal de YouTube de Gasterra a partir de les 9 del matí. La jornada se centrarà en el debat sobre la situació actual dels menjadors escolars. 

L’objectiu és crear un entorn de debat en el qual els professionals de la nutrició, la dietètica i de la restauració analitzen la importància d’educar en hàbits de vida saludables i d’incidir en la necessitat de promoure una alimentació que s’ajuste a les 5S: saludable, sostenible, satisfactòria, social i segura. Els experts en gastronomia i alimentació tractaran, a través de taules redones i de ponències, la situació actual dels menjadors escolars des de múltiples enfocaments.

 

Jornada  

La sessió inaugural serà a càrrec d’Aitor Sánchez, graduat en Nutrició Humana i Dietètica i codirector del Centre de Nutrició Aleris a Madrid. Després de la seua intervenció, la primera taula redona «Situació actual dels menjadors escolars» comptarà amb la participació de Rosa Matoses, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i amb una experiència de 10 anys en el món dels menjadors escolars; Eva María Trescastro, doctora en Salut Pública i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat d’Alacant, experta en la incidència de les polítiques alimentàries; César Anca, xef propietari del grup César Anca, qui ha dut a terme importants iniciatives per a acostar la cuina i l’alimentació saludable als xiquets; Belén Folch, coordinadora de Mendoza Colectividades des d’on ha fomentat l’educació alimentària a través de tallers sensorials i tast d’aliments de proximitat. El debat serà moderat per Josep Bernabeu, catedràtic d’Història de la Ciència i director del Centre de Gastronomia del Mediterrani.  

La importància de la creativitat culinària en els menjadors escolars serà el tema que tractarà el segon debat amb participants com, Inmaculada Girba, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, amb una llarga tradició en la realització de xarrades, tallers i conferències en instituts de secundària, associacions o centres de salut sobre temes relacionats amb la nutrició i els aliments; Juan Llorca, xef amb 23 anys de professió, responsable de Valencia Montessori School, primera escola amb el segell d’slow food; i María José San Román, xef propietària del restaurant Monastrell d’Alacant. Un debat que moderarà Ángeles Ruiz, periodista, escriptora gastronòmica i coordinadora de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.  

Després de la taula redona, Rafa Birlanga, dietista-nutricionista i vicepresident del Col·legi Oficial de Dietistes Nutricionistes de la Comunitat Valenciana i Cristóbal Llorens, expert del Centre de Salut Pública de Dénia, parlaran sobre la Guia de menjadors escolars i la supervisió d’aquesta. La jornada finalitzarà amb la taula redona «Reptes de Futur per a la Millora dels Menjadors Escolars: 5S» en la qual participaran, Pep Romany, cuiner i propietari del restaurant Pont Sec, a Dénia; José Manuel Biseto, propietari d’Agricología, l’objectiu del qual és recuperar i fomentar l’agricultura a la Marina Alta a través d’horts ecològics; i Melissa Gómez, experta de NutriKIDS, un debat que serà moderat per Ana Zaragoza, coordinadora acadèmica del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra i professora del Departament d’Infermeria de la Universitat d’Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464