Saltar apartados

La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

El Servei de Llengües i la Biblioteca de la Universitat d’Alacant promouen la lectura i difonen la literatura d’escriptors valencians amb aquesta iniciativa

La sessió de clausura d’aquesta edició tindrà lloc el 18 de juny i estarà dedicada al llibre Les dones invisibles, de Mercé Viana

 

Alacant. Dimecres, 27 de maig de 2020 Rodallibres_Dones_invisibles

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

Per a finalitzar el curs acadèmic, Rodallibres llança una nova sessió en col·laboració amb la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i Escola Valenciana, amb una sessió en línia a través del club Full de Lectura, el 18 de juny a les 19 hores. Aquesta sessió especial de clausura estarà dedicada al llibre Les dones invisibles de Mercé Viana (Perifèric Edicions), una narració que ens acosta a la realitat de discriminació i violència que encara avui pateixen moltes dones de l’Índia, un llibre ple d’acció i molt emotiu que no deixa indiferent els lectors i les lectores. El debat sobre aquest llibre serà un punt de trobada amb l’escriptora i permetrà una reflexió conjunta amb els lectors participants. (informació. Canal de RodaLlibres en Telegram; Twitter @RodallibresUA.)

María Victoria Játiva, subdirectora de la Biblioteca de Filosofia i Lletres de la UA, afirma que «llegir no té perquè ser un acte solitari. És com quan ixes del cine o d’un concert de música i necessites contar la pel·lícula o parlar de l’espectacle amb els altres». Játiva afig que «en l’època actual, les persones necessiten socialitzar allò que fan i la lectura com a experiència també necessita ser socialitzada. Formar part d’un club de lectura constitueix un enriquiment personal i un aprenentatge continu. Si lliges més, vius més». Victoria Játiva destaca que «a la UA ens trobem envoltats de coneixement, cultura i ciència» i, com diu l’escriptor Martí Domínguez «un club de lectura crea una massa lectora crítica i aquesta produeix una ciutadania crítica que és fonamental per a una societat amb salut democràtica».

Per part seua, el director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, detalla que «el Club de Lectura Rodallibres tanca el curs acadèmic telemàticament, però amb l’esperit amb què el vam posar en marxa. D’una banda, renovant la passió per la lectura, pel valencià i per la vida, i per l’altra, apostant pel treball col·lectiu, per la suma de voluntats i esforços». Ferran Isabel afig que «comencem sumant idees des de la Biblioteca i el Servei de Llengües, programem sessions amb lectors i autors, a més d’activitats complementàries lúdiques i culturals. Hem obert espais de trobada amb altres clubs i hem creat la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud. Finalment, compartim esforços i ens unim, en aquesta última sessió, al projecte de lectura de la Fundació Full i Escola Valenciana, dues entitats amb les quals compartim anys de complicitat i treball conjunt». El director del Servei de Llengües ha volgut agrair el treball del personal de la Biblioteca i del seu servei.

 

Logo_RodaLibresUA

El Club RodaLlibres (formulari d’inscripció)

RodaLlibres ha dut a terme aquest curs acadèmic 6 sessions: Les nostres riqueses, de Kaouther Adimi; Si ha nevat, de Paco Esteve i Beneito; I tu, sols tu, d’Isabel Canet Ferrer; No mataràs, de Víctor Labrado; La passejadora de gossos, de Francesc Bodí; i Dins el darrer blau de Carme Riera. Com a complement de les sessions s’han desenvolupat quatre activitats culturals paral·leles: la projecció del documental Algèria, el meu país. Història i memòria de l’emigració valenciana a Orà i Alger; la ruta literària a Agres projecció de vídeos sobre grups de música valencians; i tertúlies amb els escriptors Paco Esteve i Beneito i Víctor Labrado i l’escriptora Isabel Canet Ferrer.

No és obligatori assistir a totes les sessions i es permet l’opció d’assistir a sessions soltes. La Biblioteca ofereix als integrants del Club els llibres amb condicions especials de préstec. Les trobades tenen lloc a la sala Russell P. Sebold de la Biblioteca de Filosofia i Lletres si bé, les circumstàncies sanitàries especials han fet que les últimes sessions s’hagen desenvolupat en línia.

El Servei de Llengües també ofereix altres recursos per a gaudir de la lectura i del valencià, a més de RodaLlibres, com el portal Dieta audiovisual en valencià UA o la web Dieta en valencià UA, web de recursos de formació. Per la seua part, la Biblioteca de la Universitat d’Alacant facilita l’accés a diverses seleccions dels seus fons, per exemple: Lectures d’aprenentatge, Mètodes d’aprenentatge o una Selecció de lectures en valencià.

 

Rodallibres_1
Rodallibres_2
Rodallibres_3

 

En les imatges, algunes de les sessions del Club de Lectura RodaLlibres

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464