Saltar apartados

La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats valencianes renoven el projecte Uniesport per al 2020

Aquesta quarta edició incidirà en la presència de l’esport universitari en campionats internacionals, com també en les ajudes per a acollir aquesta mena d’esdeveniments

Es crearà una línia d’ajudes per a fomentar l’ús de la marca Comunitat de l’Esport en els equipaments esportius de les universitats

 

ProyectUniesport1
ProyectUniesport2
ProyectUniesport3
ProyectUniesport4
ProyectUniesport5
ProyectUniesport6
ProyectUniesport7
ProyectUniesport8
ProyectUniesport9
ProyectUniesport10
ProyectUniesport12

 

València. Dimarts, 3 de març de 2020

Les set universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat un any més el compromís per a promocionar l’esport universitari a través de la iniciativa Uniesport. La signatura dels convenis de col·laboració s’ha realitzat aquesta mateixa vesprada a les instal·lacions de la Fundació Trinidad Alfonso i hi han acudit els rectors de les set universitats valencianes.

Mitjançant aquest acord, les vuit entitats tornaran a col·laborar per a impulsar projectes vinculats amb l’esport; contribuiran al desenvolupament de l’esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar  la societat i els esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis, i donaran visibilitat als valors de la cultura de l’esforç, així com als diferents projectes que promou la fundació.

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UV), Maria Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Mas, el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez, el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Vicente Navarro Luján, el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, José Manuel Pagán Agulló, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor Neira. A l’acte també han assistit els directors dels serveis d’esports de les diferents universitats, així com el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, i la presidenta d’EDEM, Hortensia Roig Herrero.

Aquest acord desenvoluparà diferents línies d’actuació i una de les principals novetats per a aquesta edició és l’impuls per a fomentar la internalització del projecte en dues línies:

1. Impulsant la participació dels esportistes o equips de les universitats valencianes en campionats internacionals.

2. Donant suport a la celebració de campionat internacionals en els campus durant el 2021.Per a aquest any, a més, s’inclourà una línia d’ajudes per a l’adquisició dels equipaments esportius dels esportistes universitaris que inclouran la marca Comunitat de l’Esport.

D’altra banda, es tornaran a convocar els Premis Fundació Trinidad Alfonso per a Esportistes Universitaris; uns guardons específics per a esportistes amb expedients acadèmics brillants. Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d’un premi masculí i un altre de femení en cadascuna de les set universitats per als esportistes que compatibilitzen les carreres esportives amb els estudis universitaris. En total, es premiarà amb mil euros catorze estudiants i s’atorgarà una placa commemorativa a cadascun d’ells. Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos premis extraordinaris (Millor Alumne i Alumna Esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen conclòs els estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en dos mil euros i una placa commemorativa. La fundació serà l’encarregada d’abonar l’import dels premis.

Com ja es va fer també l’any passat, les set universitats valencianes s’han compromès en aquesta edició a sumar-se a la celebració del Dia de l’Esport, que tindrà lloc el 6 d’abril de 2020. Es tracta d’un projecte que l’any passat va comptar amb la participació de més de 150.000 xiquets, xiquetes i joves i en el qual també van participar de manera independent les set universitats valencianes amb diferents iniciatives esportives. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, es desenvoluparà un Pla de Voluntariat per als esdeveniments on col·labore la Fundació a la Comunitat Valenciana.


Juan Roig i l’esport en la Comunitat Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso, impulsora d’aquest projecte, és un dels vehicles a través dels quals Juan Roig desenvolupa la seua tasca de mecenatge esportiu en la Comunitat Valenciana, però n’hi ha més. Des de fa 30 anys, Juan Roig dóna suport al València Basket. Més enllà del compromís amb el primer equip, fa poc més d’un any es va inaugurar una instal·lació per a garantir el futur d’aquest esport a la ciutat, L’Alqueria del Bàsque, la casa del bàsquet per a les futures generacions.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464