Saltar apartados

El Pla de Continuïtat de la Universitat d'Alacant permet seguir la docència i habilita el teletreball a 46.000 persones

La primera setmana de docència en línia i de teletreball ha disparat els accessos remots a tots els recursos habilitats per la Universitat en el Pla de Continuïtat Docent 

La Universitat d’Alacant ha posat en marxa un complex sistema informàtic que ha habilitat la docència en línia a 42.468 alumnes i 2.257 professors i el teletreball als 1.321 membres del personal d’administració i serveis 

 

Plan_continuidad1a

  

Alacant. Dimarts, 24 de març de 2020 

La Universitat d’Alacant ha superat la primera setmana de la crisi provocada per la COVID-19 i el seu principal repte, que era el d’implementar un sistema informàtic que permetera la continuïtat de tota la infraestructura de docència, treball i investigació. El Pla de Continuïtat compta amb recursos de formació, punts d’informació i ajuda per a la docència en línia per al professorat, inclosa la possibilitat de comunicar-se amb els grups d’estudiants de manera sincronitzada o en diferit. Entre altres recursos, s’ha habilitat la possibilitat de gravar vídeos docents, així com de reutilitzar altres recursos elaborats amb anterioritat.  

Després de la primera setmana de funcionament d’aquest pla, en què el Servei d’Informàtica ha treballat sense descans perquè es trobe disponible per a tota la comunitat universitària, les dades arreplegades llancen un extraordinari augment de l’activitat en totes les eines habilitades així com del suport oferit als usuaris per part del Servei d’Informàtica, que ha crescut un 843 per cent respecte a la setmana anterior.

 

Plan_continuidad2aLa docència a distància està garantida gràcies als mitjans disponibles en UACLOUD, un servei que compta amb tota mena d’eines perquè tant docents com alumnes  i personal d’administració i serveis puguen desenvolupar la seua activitat. Els indicadors arreplegats al llarg de la setmana passada assenyalen que els debats en línia per a alumnes han crescut prop d’un 300 per cent; els qüestionaris, un 472 per cent; els missatges entre professorat i alumnat, un 154 per cent, i les tutories en línia, un 77 per cent. 

Una altra de les eines, Moodle, ha vist com els enllaços a vídeos han crescut fins a un 800 per cent; les  noves tasques implementades, un 154 per cent; les assignatures que es troben en la plataforma, un 143 per cent, i l’activitat en els fòrums, un 164 per cent. En el cas de Vèrtex, l’eina de vídeos docents pròpia de la Universitat d’Alacant, el nombre de vídeos nous publicats aquesta setmana ha crescut un 422 per cent. 

En el cas de les eines de videoconferència, Adobe Connect ha registrat un creixement d’un 294 per cent entre els usuaris de la Universitat d’Alacant. A través de Skype i Teams de Microsoft s’han realitzat 450 sessions i s’han fet 17.500 interaccions en Teams. A més, s’han realitzat 5.396 videoconferències a través de Google Meet.  

També s’ha constatat un augment del 105 per cent d’accessos remots des del domicili per a la gestió de la universitat i s’han produït un total de 73.107 accessos a la pàgina del Pla de Continuïtat. El nombre d’usuaris en les eines en línia de Google que ofereix la Universitat d’Alacant s’ha disparat fins al 1.745 per cent i, en el cas de les de Microsoft, un 70 per cent. 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464