Saltar apartados

La Biblioteca de la Universitat d'Alacant posa a disposició el seu servei en línia des de casa

L’oferta en obert inclou multitud de serveis per a tota mena de públic

Per a qualsevol consulta, el personal de la BUA treballa aquests dies des de casa 

  

BUA_1
BUA_2
BUA_3
BUA_4
BUA_5

 Fotografies de les biblioteques de la UA

 

Alacant. 25 de març de 2020

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant posa a la disposició dels usuaris tota una sèrie de serveis, disponibles en línia. Durant la suspensió de l’activitat presencial a la Universitat a causa del brot de coronavirus, i atès que la Biblioteca estarà tancada al públic, la UA ofereix diversos serveis d’accés no presencial. Tots aquests estan arreplegats en la pàgina web, com també els contactes dels diferents serveis i biblioteques. Aquest servei forma part del Pla de Continuïtat de l’activitat per a la continuïtat docent no presencial i la continuïtat de l’activitat administrativa.

Els serveis, en concret, són els següents: accés als recursos electrònics des de casa; formació en línia; serveis d’informació i referència; préstec interbibliotecari; Repositori de la Universitat d’Alacant (RUA); Centre de Documentació Europea (CDE); suport al personal investigador; recursos oferits pels editors; i recursos electrònics generals gratuïts. 

Diàriament s’actualitzen les ofertes que la Biblioteca rep de les editorials i els proveïdors d’informació d’accés gratuït. Qualsevol servei nou que puga oferir-se, s’inclourà en aquesta mateixa pàgina.

D’altra banda, sobre els llibres que estaven prestats abans del tancament de les biblioteques de la UA, s’informa que no es podran retornar fins a la data d’obertura. Si bé el sistema informàtic no ha permès canviar la data de devolució, situació que ha generat reclamacions i produeix penalitzacions per retard de manera automàtica, des de la UA es comunica que es prendran les mesures necessàries per a eliminar les penalitzacions en la devolució dels llibres prestats quan les biblioteques tornen a obrir.

 

Multitud de serveis a l’abast des de casa 

La BUA compta amb una important col·lecció de bibliografia en format electrònic. Per a poder accedir des de casa a consultar-la teniu tota la informació en la pàgina web.

En la pàgina web de la BUA, d’accés lliure, s’ofereix una àmplia gamma de cursos de formació, i també de materials d’autoaprenentatge, recursos d’informació i materials  de suport per als diferents programes de doctorat, materials i recursos per a l’elaboració dels treballs de final de grau i per a l’elaboració de cites i referències bibliogràfiques, Cursos CID (Competències en Informació Digital), i accés als gestors de referències bibliogràfiques Refworks i Mendeley.

El préstec interbibliotecari se podrà mantenir amb aquelles biblioteques que puguen atendre les peticions mitjançant teletreball.

El Repositori de la Universitat d’Alacant continua amb els seus serveis amb normalitat.

El Centre de Documentació Europea continua oferint el seu servei en línia d’informació bibliogràfica i resolució de consultes sobre la UE.

També es manté el suport al personal investigador a través del compte de correu electrònic.

Diferents editors i portals de llibres electrònics estan oferint a la Biblioteca de la UA l’accés a part, o a la totalitat, dels fons, per la qual cosa sí que és possible disposar d’aquests recursos.

A més, el personal de la BUA està treballant des de casa. Per a qualsevol consulta podeu contactar-hi a través de correu electrònic, bústia de consultes, queixes i suggeriments o xarxes socials.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464