Saltar apartados

La UA crea una pàgina amb recursos culturals i lingüístics de producció pròpia i d'accés lliure

Teatre, aules de conversa, música, cinema, literatura, catàlegs i publicacions d’art, propostes esportives, monòlegs i concerts de l’OFUA i de guitarra clàssica

La pàgina també inclou recursos externs d’interès cultural i formatiu 

 

Jo_em_quede_acasa 

 

Alacant. Dijous, 26 de març de 2020

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a recursos culturals que ajuden a suportar el confinament a casa, la Universitat d’Alacant ha creat la pàgina «Jo em quede a casa. Recursos per a aprofitar el temps» (), amb la qual el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües vol ajudar perquè aquest temps de tancament siga tan productiu, útil i enriquidor com siga possible. La pàgina proposa un llistat «viu» de recursos i d’activitats accessibles per Internet, que es completa dia rere dia.

Entre els recursos proposats s’inclouen teatre, música, cinema, literatura, art, esport i recursos formatius lingüístics. Concretament, pel que fa als recursos propis, el Servei de Cultura inclou en aquesta pàgina l’obra teatral En defensa. Un concierto de despedida de l’Aula de Teatre de la UA; dos concerts íntegres de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) i cinc hores de concerts de l’alumnat del màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA.

Banda_musicaA més, els coordinadors de l’Aula de Cinema de la UA estan a la disposició de les persones interessades (a través d’aula.cine@ua.es) per a fer recomanacions de pel·lícules, documentals, sèries, i per a debatre-hi, i proposen en la pàgina un llistat amb alguns dels llargmetratges favorits de la història del cinema i els accessos lliures a aquests per a visualitzar-los i comentar-los. En l’apartat cinematogràfic també s’han inclòs els enllaços a tots els curtmetratges, videoclips i audiovisuals publicitaris fets per estudiants de la UA per al concurs del mateix nom que convoca cada any la UA i que enguany arriba a la XII edició. A més, es pot accedir a curtmetratges del concurs «Torrerífico» i a monòlegs de les edicions «Sol@ davant del perill» que organitza cada any la UA a Clan Cabaret.

Els catàlegs d’art i publicacions del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), i de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró de la UA, també estan disponibles en obert.

Les propostes es completen amb exercicis esportius de la mà del Servei d’Esports o les propostes d’entrenament amb l’Equip de Triatló de la UA (en directe cada dia a les 19 hores a través d’Instagram (@uatriatlon); literatura amb plataformes d’accés lliure de la UA com el Canal Multimèdia del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) on es pot accedir a trobades amb escriptors com Raúl Zurita, Luis García Montero o Javier Cercas, cineastes com Javier Olivares, seminaris, conferències, lectures públiques i un llarg etcètera d’activitats literàries, poètiques i acadèmiques. En l’apartat literari també s’inclou la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i tot el contingut d’aquesta;i el lingüístic/formatiu amb el Centre d’Autoaprenentatge de Valencià, que depèn del Servei de Llengües.

A més d’aquests recursos propis, en la pàgina s’inclouen enllaços d’interès a propostes culturals externes, com l’Orquestra Filharmònica de Berlín, concerts en valencià, activitats infantils, consells de nutrició, plataformes legals per a llegir novel·la clàssica de manera gratuïta, visites virtuals a museus del món o cursos d’art del MOMA.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464