Saltar apartados

La UA premia treballs de fi de grau, màster i tesis doctorals que puguen convertir-se en un projecte empresarial innovador

Amb una dotació de 600, 900 i 1.500 euros, respectivament, han sigut guardonats la graduada en Nutrició Humana i Dietètica María Martínez, l'estudiant del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals Antonio Vicente Galvañ, i la doctora en Química, Débora Ruiz.

En el marc del programa institucional UA:emprèn, el vicerectorats d'Investigació i Transferència de Coneixement i el d'Estudiants i Ocupació han publicat les bases d'una segona convocatòria

 

FOTO_grup

D'esquerra a dreta: María Martínez, Antonio Vicente i Débora Ruiz 

 

Alacant. Dijous, 26 de març de 2020

A fi de promoure la creació d'empreses innovadores i sostenibles, la Universitat d'Alacant ha premiat treballs de fi de grau (TFG), fi de màster (TFM) i tesis doctorals amb perspectiva de convertir-se en projectes empresarials. En concret, la graduada en Nutrició Humana i Dietètica María Martínez, l'estudiant de Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals Antonio Vicente Galvañ, i la investigadora col·laboradora del Grup de Fotoquímica i Electroquímica de Semiconductors de la UA Débora Ruiz, han sigut els seleccionats en la primera edició convocada en el marc d'ua:emprèn , projecte institucional del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement i el Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació.

 

Maria_Martinez1Modalitat TFG

Amb una dotació de 600 euros, el treball de María Martínez titulat Galacta es basa en un nou concepte de centre de salut integral que ofereix serveis de salut enfocats i dirigits a dones sobre temes d'interès com l'embaràs, la continuïtat amb la lactància materna o les diferents fases del cicle vital. Aquest nou concepte de centre, liderat per un equip multidisciplinar en ciències de la Salut, es complementa amb una aplicació mòbil que incorpora informació al voltant dels darrers avanços científics i noves tecnologies.

Aquest projecte, explica la graduada en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat d'Alacant, «pretén atendre les necessitats específiques en cadascuna de les diferents etapes de la dona ‘ s’adapta a les característiques i les situacions individuals de cadascuna d'elles».

  

 

Modalitat TFMAntonio_Vicente1

D’altra banda, l'estudiant del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals de la UA Antonio Vicente Galvañ ha rebut 900 euros pel seu treball anomenat GEO-LÒGICA AMBIENTAL. Atesa la problemàtica de primer ordre que implica l'ocupació indeguda d'espais de risc per societats cada vegada més descontextualitzades amb el medi en què habiten, apunta Galvañ, «sorgeix la idea de crear una consultoria ambiental per a redactar i elaborar estratègies, com també projectes de caràcter normatiu per a la correcta planificació i prevenció del territori i els riscos naturals, la preservació dels paisatges o l'ús eficient de recursos naturals». Es tracta de prestar un servei especialitzat i professional tant a les administracions públiques com a empreses privades i particulars.

 

  

Debora_Ruiz1Modalitat Tesi Doctoral

Débora Ruiz, investigadora col·laboradora del grup de Fotoquímica i Electroquímica de Semiconductors de la Universitat d'Alacant, ha sigut seleccionada i premiada amb 1.500 euros per la tesi titulada Estudi de nous electròlits inorgànics per a ús en bateries recarregables basades en sodi. Segons explica Ruiz en la seua proposta, «atesa la multitud d'aplicacions que poden tenir les bateries, la flexibilitat en el disseny i el poc manteniment que necessiten, la idea de negoci se centra en el subministrament i la distribució de components fonamentals per a la fabricació de bateries recarregables d'ió o metall sodi». Aquest element presenta unes propietats fisicoquímiques similars al liti amb l'avantatge afegit de l’abundància natural, la qual cosa permet dissenyar bateries a més baix cost que el liti. «L'objectiu és comercialitzar elèctrodes i electròlits a empreses que es dediquen a la fabricació de bateries recarregables -principalment basades en sodi- i a centres tecnològics que basen la seua línia d'investigació en aquesta mena de materials», afig.

 

Nova convocatòria

El Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement i el Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació, dins del projecte ua:emprèn, ja han convocat una nova edició d'aquests premis. Podran presentar-se a aquesta convocatòria candidates i candidats que hagen defensat el seu TFG, el seu TFM o la seua tesi doctoral en la Universitat d'Alacant durant el curs 2019-2020 i sempre que procedisquen d'estudis oficials. En els tres casos, els treballs hauran de ser susceptibles de ser la base d'un futur projecte empresarial innovador. S'atorgaran, com en l'edició anterior, tres premis de 600, 900 i 1.500 euros, respectivament.

El termini de presentació d'idees s'obrirà el pròxim 4 de novembre fins a 30 de novembre de 2020 a través de la pàgina http://uaemprende.ua.es

 

Més informació.

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464