Saltar apartados

La Universitat d'Alacant liderarà en solitari la Cervantesvirtual.com

El Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes va aprovar ahir per unanimitat l'extinció de la fundació i la distribució de béns i drets

 

Alacant. Dimecres, 25 de març de 2020

El projecte de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes tornarà a ser liderat en exclusiva per la Universitat d'Alacant del campus de la qual va sorgir el 1999. Així ho decidia ahir el Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, reunit telemàticament sota la presidència del rector de la UA i vicepresident de la fundació, Manuel Palomar. Entre els principals punts de l’ordre del dia ha destacat aprovar l'extinció de la fundació i distribuir els béns i drets que en resulten. Tots dos acords han sigut adoptats per unanimitat.

Tres eren els grans projectes que acollia la fundació: la Biblioteca Virtual, el Centre Impact de Digitalització i la Càtedra Vargas Llosa, que serà l'única que continuarà la sense l'auspici de la UA per a passar a dependre de la Fundació Internacional per a la Llibertat. Aquesta fundació va ser creada l'any 2002 amb l'objectiu d’enfortir les relacions polítiques, culturals i econòmiques entre Espanya, Amèrica Llatina i els EUA sota el signe de la llibertat.

D'aquesta manera, tal com s'havia acordat en reunions prèvies, tant la cervantesvitual com el Centre en Competència i Digitalització, Impact, tornaran a la Universitat d'Alacant, aquest últim, que es finança amb fons europeus, serà gestionat per la Fundació General de la UA.

La desaparició de la fundació es va anunciar fa aproximadament un any, quan el Banc de Santander, un dels principals mecenes, va anunciar que es retirava del projecte.

La reunió virtual ha comptat amb la participació del director global de Santander Univesidades, Javier Roglá; els patrons del Santander David Guitérrez, Javier Hidalgo i Javier López; la secretària de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Teresa Sáez Díez; el sotssecretari d'aquesta, Francisco Rodríguez; la vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d'Alacant i patrona de la fundació, i el rector i vicepresident d'aquesta, Manuel Palomar. La resta de patrons van actuar per vot delegat.

Encara que la dissolució definitiva serà efectiva quan culmine la tramitació amb el Protectorat –cosa que es pot dilatar entre tres i quatre mesos– el rector assegura que una vegada aprovat el balanç de comptes i resultats i els comptes anuals, la resta és un mer tràmit administratiu.

 

Biblioteca_virtual

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464