Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ofereix recomanacions d'alimentació per a afrontar el confinament per la COVID-19

L’equip d’ALINUA ha elaborat material tant per a població general com per a grups de risc i està disponible en la pàgina web 

Embarassades, persones majors de 60 anys, població amb diabetis, malalties cardiovasculars, malalties pulmonars cròniques, immunodeficiències i hipertensió arterial tenen unes recomanacions específiques 

Planificar la compra i els menjars, triar productes no peribles i frescos de llarga duració i potenciar la compra en el petit comerç són alguns dels consells

  

Recomendaciones_cuarentenaAlacant. Dimarts, 24 de març de 2020

La Universitat d'Alacant ha elaborat una sèrie de recomanacions dieteticonutricionals per a aquests dies de confinament orientades tant a la població general com als principals grups de risc indicats pel Ministeri de Sanitat. El Gabinet d'Alimentació i Nutrició (ALINUA), amb el suport del Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, faciliten informació veraç sobre alimentació saludable.

Atès que una alimentació saludable contribueix al bon funcionament del sistema immunitari, l'equip d'ALINUA ha elaborat uns fullets informatius amb recomanacions dieteticonutricionals, mesures higienicosanitàries i consells a l'hora d'anar a comprar durant aquests dies de confinament pel coronavirus Covid-19.

Tota la informació està disponible i és descarregable des de la pàgina web d'ALINUA. L'equip ha confeccionat material per a població general Covid-19 Recomanacions saludables II; Recomanacions saludables III; i per als diferents grups de risc esmentats anteriorment: embarassades; persones majors de 60 anys; diabetis; malalties cardiovasculars; malalties pulmonars cròniques; immunodeficiències i hipertensió arterial.

Des d'ALINUA aconsellen ser responsables a l'hora de comprar i tenir preferència per productes no peribles o frescos de llarga duració. Recomanen fer costat al petit comerç. A més, és fonamental no comprar de manera descontrolada, per la qual cosa proposen planificar què és el que realment necessitem i organitzar bé les ingestes al llarg del dia. Indiquen que cal mantenir un horari regular i que el plat continga una aportació adequada de verdures i hortalisses tant en el dinar com en el sopar. 

En definitiva, cal prioritzar una alimentació saludable, atès que passarem molts dies a casa. També recorden que és important mantenir un nivell adequat d'hidratació perquè les mucoses actuen correctament. Finalment, recomanen tenir disponibles aliments saludables per a menjar entre hores en comptes de recórrer a ultraprocessats. 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464