Saltar apartados

La Universitat d'Alacant adopta mesures preventives enfront del COVID-19

Es posa en marxa el Pla de Continuïtat de la Docència i s'articula un règim d'assistència controlada

 

Alacant. Divendres, 13 de març de 2020

D'acord amb les resolucions, els comunicats i les informacions emeses per la Generalitat Valenciana, i a la vista de la situació, l'evolució i les perspectives sobre aquest tema, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha signat aquest matí una Resolució rectoralen la qual estableix les mesures preventives i les recomanacions de salut pública relatives a tota la comunitat universitària a conseqüència del COVID-19.

En la resolució s'estableix la suspensió provisional de l'activitat docent i extraacadèmica presencial tant al campus de Sant Vicent del Raspeig com en qualsevol altra instal•lació universitària (seus universitàries, campus d'Alcoi o les estacions Alcoi o les estacions biològiques, jaciment arqueològic de l'Alcúdia, etc.)

El Rectorat ha posat en marxa un Pla de Continuïtat de la Docència per a garantir la formació virtual i ha enviat als dos col•lectius implicats, estudiants i personal docent i investigador, les instruccions de funcionament. El Pla inclou recursos de formació, punts d'informació i ajuda per a la docència online al professorat, que inclou la possibilitat de comunicar-se amb els amb els grups d'estudiants de manera sincronitzada o en diferit. Entre altres recursos, s'ha habilitat la possibilitat de gravar vídeos docents que incloguen veu, així com de reutilitzar altres recursos elaborats amb anterioritat. S'establirà un horari de tutories i se substituiran les pràctiques presencials per una altra mena d'activitats formatives que permeten adquirir els els coneixements previstos o, si fóra el cas, es realitzaran de manera intensiva quan acabe la situació d'excepcionalitat.

A fi de garantir el correcte desenvolupament de les assignatures i l'assumpció de competències en les competències en les diferents matèries per part de l'alumnat, la metodologia, l'avaluació i competències d'adaptació al format virtual queda en mans del professorat, però la UA garanteix la posada a la seua disposició de les eines necessàries per a dur-ho a terme.

Donada l'excepcionalitat de la situació, el Pla de Continuïtat estableix la possibilitat d'anar d'anar actualitzant recursos tecnològics i metodologies a mesura que siga necessari, la qual cosa converteix al Pla en un recurs dinàmic.

Quant al Personal d'Administració i Serveis, la Resolució rectoral acorda "articular totes les mesures que siguen necessàries per a compatibilitzar la prestació del servei amb les necessitats de conciliació i la protecció de les persones vulnerables". Per a això, des de Gerència es mantindrà una estreta coordinació amb les persones responsables de cada servei per a establir un règim de presència controlada per torns que garantisca la seguretat de les persones i els serveis mínims essencials. L'objectiu és que el major nombre possible de persones "preste servei en règim no presencial".

 

Internacionalització

Per a limitar la propagació i el contagi del Covid-19, s'ha acordat suspendre des d'avui mateix tots els programes d'intercanvi no iniciats de PDI, PAS i alumnat en la Universitat d'Alacant.

Per a les mobilitats ja iniciades, el vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació ha habilitat una pàgina web en la qual arreplega totes les instruccions a tenir en compte segons el programa.

En tot cas, aconsellen seguir les indicacions, instruccions i recomanacions tant de les autoritats locals dels països i universitats de destinació, així com les del ) Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació (MAUC). De la mateixa manera, recomanen la inscripció en el Registre de Viatgersinformàtic del MAUC o en la seua app, i que es tinga sempre a mà el telèfon 24 h del consolat i el telèfon d'assistència de la pòlissa d'assegurances.

Des de l'equip de direcció de la Universitat d'Alacant han llançat "un missatge d'agraïment tant a la comprensió, com a l'esforç realitzat per tota la comunitat universitària per a aconseguir l'adaptació laboral davant aquesta excepcional situació" i han assegurat que "continuem treballant per a garantir el funcionament essencial de la institució i la docència de qualitat".

 

  

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464