Saltar apartados

L'investigador distingit de la UA Fernando T. Maestre entra de nou en la llista dels científics més citats del món

Segons l’última edició del rànquing Highly Cited Researchers que anualment elabora Clarivate AnalyticsFERNANDO_MAESTRE_GIL_1Alacant. Dijous, 19 de novembre de 2020

L’investigador distingit de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramon Margalef (IMEM) de la Universitat d’Alacant, Fernando T. Maestre, ha entrat de nou en la llista dels científics més citats del món, segons l’última edició del rànquing Highly Cited Researchers que anualment elabora el Web of Science Group de la companyia nord-americana Clarivate Analytics. Aquest rànquing identifica els investigadors que han demostrat una influència significativa en el seu camp o camps d’investigació a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant l’última dècada.

En concret, l’investigador distingit de la UA, expert en el funcionament dels ecosistemes de zones àrides i la seua resposta al canvi ambiental global, compta amb 15.293 citacions, més de 270 publicacions (incloent-hi deu en Science, Nature i PNAS) i un índex h de 60, com es detalla en el rànquing. En paraules del mateix Maestre, «estic molt content de rebre, per tercer any consecutiu, aquest reconeixement que ho és també al magnífic treball que han realitzat i realitzen tots els membres que han passat per de el Laboratori d’Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global de la Universitat d’Alacant. Veure que el nostre treball és utilitzat i citat pels nostres col·legues és molt gratificant, i aquest reconeixement suposa un estímul per a seguir les nostres línies d’investigació».

Recentment, Fernando T. Maestre també apareixia en el top 10 d’ecòlegs espanyols més citats, segons una base de dades publicada en la revista PLoS Biology, dels 100.000 investigadors més citats del món que utilitza diversos indicadors de l’impacte de les publicacions científiques.

 


Metodologia Highly Cited Researchers

Per a l’elaboració del llistat s’extrauen els noms dels investigadors de les publicacions que es troben en l’1% superior segons les cites per camp i any de publicació en l’índex de cites de Web of Science (WoS). En aquesta edició, apareixen més de 6.000 investigadors, en 21 camps de les ciències i les ciències socials, dels quals 3.900 són reconeguts pel seu exercici professional en camps específics i uns 2.500 per la seua tasca en diversos camps.

La metodologia de selecció es basa en dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics en l’Institut d’Informació Científica de Clarivate. Utilitza Incites i Essential Science Indicators i una compilació única de mètriques de rendiment científic i dades de tendències basats en recomptes de publicacions acadèmiques i dades de cites de WoS, la plataforma d’intel·ligència d’investigació i índexs de cites independents d’editorials més gran del món.Fernando T. Maestre

Fernando T. Maestre, catedràtic d’Ecologia, es va incorporar a la Universitat d’Alacant el 2019 com a investigador distingit dins del programa GenT de la Generalitat Valenciana de retorn de talent. En l’actualitat, dirigeix el Laboratori d’Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global, en el qual investiga el funcionament dels ecosistemes de zones àrides i la seua resposta al canvi mediambiental, i és membre de l’Institut Multidisciplinari per al Medi Ramon Margalef (IMEM).

Maestre és premi extraordinari de llicenciatura (1999) i doctorat (2005) per la Universitat d’Alacant, i ha rebut també el premi al rendiment acadèmic de la Generalitat Valenciana (1999). Després del seu pas per la Universitat de Duke (EUA, 2003-2005) s’incorpora a la Universitat Rey Juan Carlos, on és catedràtic d’Ecologia (en excedència en l’actualitat). El maig de 2019, s’incorpora com a investigador distingit a la Universitat d’Alacant.

Durant la seua carrera investigadora ha realitzat estades d’investigació en universitats i centres d’investigació dels Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia i la Xina. És investigador principal de setze projectes d’investigació que sumen més de 5,2 M €, sent l’únic ecólogo que treballa a Espanya que ha aconseguit tant una Starting (2009) com una Consolidator Grant (2014) del Consell Europeu d’Investigació.

A més de les seues publicacions científiques, Maestre ha presentat més de 100 ponències en congressos científics i impartit conferències convidades en una quinzena de països, i ha dirigit també deu tesis doctorals i supervisat el treball d’una vintena d’investigadors postdoctorals.

Els seus mèrits investigadors li han fet mereixedor de premis com el Acadèmia de Ciències - Fundació Pascual en Ciències de la Vida, modalitat d’investigadors joves (Reial Acadèmia de Ciències Físiques, Exactes i Naturals, 2013), el Humboldt Research Award (Alexander Von Humboldt Stiftung, 2014), el Miguel Catalán per a investigadors menors de quaranta anys (Comunitat de Madrid, 2014), el Distinguished Scientists (Chinese Academy of Sciences, 2019) i, recentment, el Premi Rei Jaume I 2020, en la categoria de Protecció del Medi Ambient.Notícies relacionades

L’investigador distingit de la UA Fernando T. Maestre, Premi Jaume I 2020 en la categoria de Protecció del Medi Ambient

L’investigador de la UA Fernando T. Maestre, únic espanyol nomenat "Fellow 2020" de la Societat Ecològica d’Amèrica

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464