Saltar apartados

La Universitat d'Alacant participa en la constitució de tres noves empreses de base tecnològica

Els sectors de la salut, la intel·ligència artificial i els combustibles verds són els protagonistes de les noves EBT impulsades per investigadors de la UA que avui s’han constituït amb la participació de la Fundació Parc Científic d’Alacant


Alacant. Dimarts, 17 de novembre de 2020

Aquest dimarts han vist la llum tres noves empreses de base tecnològica (EBT) impulsades per investigadors de la Universitat d’Alacant. Les noves EBT han sigut constituïdes davant notari amb la participació d’un cinc per cent per part de la Fundació Parc Científic d’Alacant el president de la qual és el rector de la UA, Manuel Palomar.

Les noves empreses nascudes en el si de la Universitat d’Alacant abracen diferents sectors com són el de la salut, la intel·ligència artificial o els combustibles verds, però amb un denominador comú, «ho fan des de la innovació i investigació realitzada en la mateixa Universitat d’Alacant que ha donat lloc a noves patents o coneixement tecnològic que ara s’aplica a través d’empreses que, amb la participació dels investigadors i la Fundació Parc Científic, completen el cicle de transferència de coneixement a la societat a través de la implementació de les noves tecnologies de forma pràctica», ha assenyalat Manuel Palomar.

 

European Technological Consortium

EBT promoguda per l’investigador José Miguel Molina Jordá, del Departament de Química Inorgànica. European Technological Consortium centrarà la seua activitat inicial en la construcció de refineries «verdes» dedicades a la producció de combustibles (dièsel) i olis de base convencionals millorats, a partir del processament d’olis usats d’origen mineral (olis de motor usats, fluids hidràulics, etc.). La tecnologia explotada per l’EBT els permetrà oferir productes, els principals avantatges dels quals serien el preu i la qualitat, a estacions de servei independents i fabricadors de lubrificants, principalment. A més, està previst que en el futur l’empresa encete dues noves línies de negoci relacionades amb la fabricació de catalitzadors més eficients i de filtres antibacterians.


Femirf Soluciones Tecnológicas Basadas en IA

EBT promoguda per l’investigador Miguel Ángel Cazorla Quevedo, de l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica. Femirf Soluciones Tecnológicas Basadas en IA se centrarà en l’aplicació d’intel·ligència artificial en el sector de la salut per a oferir diferents serveis i productes enfocats a millorar l’autonomia i la qualitat, en definitiva, la vida, d’aquelles persones que presenten algun grau de dependència. Els serveis d’AdaptAI estan dirigits principalment a les residències de gent gran o clíniques que allotgen persones amb algun grau de dependència que requerisquen ser monitorats, com ara cases tutelades, centres de dia o associacions, entre d’altres.

 

EIEH Institute

EBT promoguda per l’investigador Alejandro Martínez Rodríguez, del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia. El projecte empresarial European Institute of Exercise and Health (EIEH) explotarà el saber fer acumulat pel promotor en els camps de la Salut i les Ciències de la Salut. En concret, les línies principals d’activitat de l’empresa se centraran en assessorament cientificotècnic que comprèn l’avaluació, estudi, anàlisi i valoració de les capacitats físiques i fisiològiques a individus o col·lectius i la millora de la condició física salut a través de proves físiques o tests de laboratori i en formació especialitzada no universitària en relació amb diferents especialitats esportives, principalment.

La nova empresa també té previst el llançament d’una revista científica, European Journal of Exercise and Health, en ciències de l’esport i salut; finalment, es planteja el disseny d’una app que, d’una banda, connecte ocupadors amb estudiants i diplomats i, de l’altra, servisca de plataforma de formació addicional en tècniques esportives específiques integrant contingut específic mitjançant aprenentatge en línia.

 

PC_1
PC_2
PC_3
PC_4
PC_5
PC_6

Moments de la constitució davant notari de les tres noves empreses de base tecnològica (EBT) de la UA

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464