Saltar apartados

La Universitat d'Alacant suma dues noves empreses de base tecnològica

Les noves societats creades a partir de la investigació i la innovació en la UA també s’han vinculat al Parc Científic de la Universitat d’Alacant


Alacant. Dijous, 19 de novembre de 2020

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha participat aquest dijous, en qualitat de president del Parc Científic d’Alacant, en la constitució davant notari de dues noves empreses de base tecnològica (EBT) nascudes a partir del treball d’investigadors de la institució alacantina. Les dues noves societats, que se sumen a les tres que es van constituir dimarts passat, són fruit de la investigació i la innovació i compten amb la participació del Parc Científic d’Alacant.

El rector ha destacat la importància de «fomentar la transferència de coneixement a la societat. Les empreses que naixen de la innovació dels nostres investigadors aporten un valor afegit al teixit socioeconòmic que va molt més enllà d’Alacant i demostren la rellevància de la investigació que es realitza a la Universitat d’Alacant i que es tradueix en avanços per a la societat».

La primera de les EBT constituïdes és Fych Solutions, promoguda per l’investigador Andrés Fullana, del Departament d’Enginyeria Química, i en la qual també participen Oksana Horodytsa i Andrea Cabanes, totes dues investigadores del mateix camp. La proposta de l’EBT consisteix a disminuir la quantitat de plàstic que s’envia a l’abocador utilitzant una tecnologia innovadora per a recuperar els materials que actualment no es poden reciclar, millorar la qualitat del plàstic reciclat, augmentar el seu mercat i contribuir a l’economia circular. Els promotors del projecte són experts en la revaloració de plàstics. Inicialment, l’EBT explotarà una tecnologia que permetrà el reciclatge de plàstics flexibles, principalment envasos multicapa (per exemple, brics) de manera que es puguen «aprofitar» els materials que els componen. Els principals clients seran recicladors i gestors de residus.

La segona, Solublion, ha sigut promoguda per l’investigador Ignacio Martín Gullón, del Departament d’Enginyeria Química. Té com a finalitat posar en el mercat nous materials biopolimèrics que es puguen utilitzar en la fabricació de nous productes plàstics, amb funcionalitats similars als plàstics convencionals, però amb l’avantatge afegit de ser biodegradables, compostables i hidrosolubles que es descomponent espontàniament en ecosistemes rurals i marins en forma de nutrients, sense deixar residus. El seu primer desenvolupament, validat a escala semiindustrial, és una formulació de midó termoplàstic (TPS), majoritàriament d’origen biològic, que es pot processar en forma de gransa amb la finalitat de presentar-se en un format en el qual els clients (empreses manufactureres de productes plàstics i films) el puguen utilitzar per a fabricar els seus propis productes.

Al costat d’Ignacio Martín Gullón, hi participen els següents també com a socis: Daniel Domene López, investigador col·laborador júnior de la UA; la investigadora col·laboradora del grup, actualment en la Universitat de Múrcia, Mercedes García Montalbán; Juan Carlos García Quesada, investigador de la UA en el Departament d’Enginyeria Química, i els socis Vicente J. Sala Martínez i Gonzalo Martín Gullón, que aporten coneixement sectorial, de mercat i legal.

 

NuevasEBT1
NuevasEBT2
NuevasEBT3
NuevasEBT4
NuevasEBT5

 

Moments de la constitució de les dues noves empreses de base tecnològica (EBT) nascudes a partir del treball d'investigadors de la UA

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464