Saltar apartados

UA Divulga, la UCC+I de la Universitat d'Alacant, aconsegueix finançament de la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECYT)

La proposta presentada per la UA per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació està entre les deu millor valorades en la modalitat de Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació

 

logo_UCC

 

Alacant. Dilluns, 16 de novembre de 2020

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat d’Alacant, UA Divulga, ha aconseguit finançament per al seu pla d’actuacions anual en l’última convocatòria d’ajudes per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació 2019 de la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Segons la resolució, la Universitat d’Alacant rebrà 28.000 euros per a continuar treballant en la comunicació i difusió de l’activitat investigadora desenvolupada en la UA, així com per a donar suport a esdeveniments de divulgació de gran importància social com la Nit Europea de la Investigació, l’Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, entre d’altres.

En concret, el Pla d’Actuacions de la UCC+I UA Divulga està entre les deu millors propostes valorades en la modalitat de Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació de la convocatòria amb noranta punts. En aquesta modalitat han competit més de cinquanta sol·licituds.


UA Divulga

Dependent del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació, UA Divulga es va crear el 2018 per potenciar la comunicació i la divulgació de les troballes de les investigadores i investigadors de la UA, així com facilitar l’activitat divulgadora i acostar la institució a la societat.

Per al curs 2020-2021, malgrat les noves mesures derivades de la Covid-19, UA Divulga vol refermar-se com a projecte institucional i plataforma digital que reunisca la intensa activitat investigadora i de divulgació que es desenvolupa des dels diferents centres de la institució.

En aquest sentit, el compromís de la UCC+I de la UA és fomentar l’interès per la ciència, les vocacions científiques i el talent innovador, així com potenciar la investigació en les noves generacions. Per a fer-ho donarà suport a projectes de divulgació de gran trajectòria i èxit, promoguts per investigadors i investigadores de la UA i, d’altra banda, des de la UCC+I es promouran noves activitats per a acostar la ciència, la tecnologia i la innovació en la societat.


Pròxims esdeveniments

Una de les accions que comptarà amb el suport de la FECYT serà la pròxima Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight 2020), esdeveniment associat a la Nit Europea dels Investigadors de la Unió Europea, que tindrà lloc el pròxim 27 de novembre de 2020. Conferències, tallers, experiments i demostracions científiques i tecnològiques, rutes geològica i botànica, jocs, i una observació remota són algunes de les activitats en línia que es podran seguir gràcies a la participació d’investigadores, investigadors i estudiants de la Universitat d’Alacant.

A més, el dilluns 23 de novembre de 2020, tindrà lloc una nova sessió en línia de l’Aula de Ciència i Tecnologia sobre «Covid-19: Estratègies entre la salut i l’economia», a càrrec de Beatriz González López-Valcárcel, catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Aquesta activitat també compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).


Notícia relacionada:

Universitats i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores

L’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la UA reuneix professionals sanitaris per a abordar el seu desafiament clínic, científic i social enfront de la Covid-19

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464