Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es vesteix de gala per als premis del Consell Social 2020

Els 24 premiats van desfilar la nit del dijous per la passarel·la per a recollir les distincions que reconeixen l’excel·lència i la implicació amb la universitat

 

PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL

 

Alacant. Divendres, 16 d’octubre de 2020

L’amfiteatre a l’aire lliure de l’aulari II de la Universitat d’Alacant va acollir dijous la quarta gala dels premis del Consell Social en una cerimònia que va repartir fins a 24 premis en un total de catorze categories que reconeixien l’excel·lència i la implicació amb la Universitat d’Alacant.

Aránzazu Calzada, secretària del Consell Social, va ser l’encarregada de conduir una cerimònia que es va celebrar a l’aire lliure i amb totes la mesures de seguretat. El president del Consell Social, Adolfo Utor, va ser el primer a intervenir per a reclamar cohesió a la societat davant la pandèmia. El rector, per la seua part, va ser l’encarregat de cloure l’acte amb un discurs en el qual va felicitar els premiats i va agrair la col·laboració amb la institució per a reivindicar el Consell Social com a eina que exerceix de punt de trobada entre la societat i la universitat.

Els premis serveixen per a reconèixer el rendiment acadèmic, trajectòries professionals, mèrits esportius, implicació social i universitària, voluntariat, investigació i el mecenatge en la Universitat d’Alacant.

El premi a la Implicació Universitària va ser per a la Unió Professional d’Alacant. El va recollir el seu president, Fernando Candela, de mans de Francisco Martín Irles, president de la Comissió d’Assumptes Acadèmics del Consell Social. El Museu de la UA va resultar premiat en el seu vintè aniversari. La directora de Responsabilitat Social Corporativa d’Actiu, Carmen Berbegal el va lliurar a la tècnic Remedios Navarro. El director de zona d’Alacant de Bankia, Jesús Cecilia, va recollir el guardó d’Ocupabilitat per a l’entitat que va rebre del president de la CEV a Alacant i president de la Comissió d’Assumptes Econòmics del Consell Social, Perfecto Palacio. El premi Alumni per a antics alumnes amb una trajectòria destacada va recaure en la responsable de l’Estratègia de Defensa de Joves Federalistes Europeus del Parlament Europeu, Alejandra Oriola, l’escriptora Eva García Saenz de Urturi –el va recollir Manuel Cano perquè ella estava recollint el Premi Planeta a Barcelona– i el traumatòleg Joaquín Ferrer. El van lliurar el vocal del Consell Social i conseller delegat de T Inmobiliqaria, Pablo Serna, i el president del Consell d’Estudiants de la UA, Álvaro Asencio, i la metge Marta Gascón. El premi al Rendiment Acadèmic als millors expedients acadèmics de cada facultat va ser per a Berta Adelina Lillo, Miguel Fuentes, Álvaro Bernad, Julio Inclán, Francisco Antonio Martínez, Laura Cuadrado i Daniel Ponsoda. La defensora universitària Cecilia Gómez va ser l’encarregada de donar-los-el.

Pedro Ferrándiz va ser reconegut amb el premi al Mèrit Esportiu. El va recollir Luis Castillo, membre de la càtedra que porta el seu nom de mans de l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar. La lluitadora de taekwondo María José Alfocea va rebre el premi al Mèrit Esportiu Universitari Individual i l’equip de futbol masculí de la UA el d’equips. El general cap del MOE, Raimundo Rodríguez, i la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes, van ser els encarregats de lliurar-los. María José Cabañero, coordinadora de la UAcompanya va recollir el premi al Voluntariat que li va lliurar la cap del Servei de Neurologia de l’Hospital General, Carmina Díaz. El premi Càtedra Empresa va recaure en la Càtedra Marjal d’Innovació Sostenible i va ser l’expresident del Consell Social Francisco Gómez qui el va recollir després de lliurar-li’l la presidenta de l’Associació de l’Empresa Familiar, Maite Antón. Labaqua es va emportar el guardó al Mecenatge d’Investigació. La vicepresidenta del Consell Social, Cristina Rodes, li’l va donar a la consellera delegada de l’empresa, Coral Robles. El president de la Diputació, Carlos Mazón, va fer lliurament del premi Mecenatge Artístic i Cultural a la secretària del Patronat Fundació Mutua Levante, Elena Turrión. La Fundació ONCE es va endur el del Mecenatge de Formació, que l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, va lliurar a la secretària general de la Fundació ONCE, Teresa Palahí. El catedràtic de Química Física Juan Feliu va rebre l’estatueta d’Investigació que li va lliurar la consellera Pascual. La primera catedràtica de Dret Financer i Tributari a Espanya, María Teresa Soler, va ser reconeguda amb el premi a la Trajectòria Acadèmica que va rebre d’Adolfo Utor.

El rector va lliurar a Antonio i María Jesús Arias la Menció Honorífica del Consell Social concedida al seu pare, Joaquín Arias, en un dels moments més emotius de la nit.


Notícia relacionada:

El Consell Social premia l’excel·lència i la implicació amb la Universitat d’Alacant en la gala que celebrarà el pròxim 15 d’octubre

 

PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL1
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL2
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL3
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL4
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL5
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL6
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL7
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL8
PREMIOS_CONSEJO_SOCIAL9

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464