Saltar apartados

Universitats i centres d'investigació de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores

La Universitat d’Alacant s’hi suma amb un programa de rutes, observació astronòmica, jocs i tallers científics i tecnològics, en format en línia, amb la implicació d’investigadors i estudiants de tots els centres de la institució

 

Mednight_cartel_ValencianoAlacant. Dimarts, 13 d'octubre de 2020

Amb l’objectiu de posar en valor la ciència mediterrània, dotze de les entitats més representatives de la investigació i la divulgació científica en la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia s’uneixen per a celebrar el pròxim 27 de novembre de 2020 la primera Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight), un esdeveniment que inclourà nombroses activitats, formats, temàtiques i veus de personal investigador.

 

Mednight, una fita inèdita fruit de la col·laboració

La Mednight naix com a fruit de la col·laboració d’un consorci de dotze entitats: Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I, Universitat de Múrcia, Universitat Politècnica de Cartagena, Fundació Fisabio, Fundació Sèneca – Agencia de Ciència i Tecnologia de la Regió de Múrcia, INCLIVA i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, amb la coordinació d’El Caleidoscopio i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a través de Fundació de la CV per al Foment d’Estudis Superiors (FFES). Aquest és el primer esdeveniment que reuneix un consorci que engloba aquestes institucions públiques d’investigació de la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana amb el segell d’esdeveniment associat a la Nit Europea dels Investigadors.

La finalitat del projecte és mostrar l’impacte social que té la ciència que es desenvolupa al Mediterrani, fent especial èmfasi en la figura de la dona, moltes vegades oblidada en aquest camp. Per a fer-ho, en la Mednight es realitzaran multitud d’activitats per a tots els públics, amb l’objectiu de transmetre la passió pel coneixement científic. Aquestes activitats s’organitzaran al llarg del mes de novembre fins a arribar al dia 27, data en la qual se celebrarà La Nit Mediterrània de les Investigadores.

Un altre dels objectius de la Mednight és impulsar les vocacions científiques, que el projecte fomenta mitjançant formats i activitats atractives per a tota la família que visibilitzen el valor que té la ciència en la societat: xarrades, tallers, exposicions virtuals i espectacles científics en són sol alguns dels exemples.Portal web Mednight

A més de les activitats, tota la informació de La Nit Mediterrània de les Investigadores es podrà consultar a través del seu portal web des el qual els socis informaran de les seues activitats, publicaran notícies i divulgaran algunes de les investigacions més recents que es duen a terme als seus laboratoris, vinculades a les diferents temàtiques d’aquest esdeveniment.

Per a donar més protagonisme a les investigadores i investigadors, la pàgina de la Mednight comptarà amb seccions especialitzades que recolliran articles de veus expertes de les diferents àrees temàtiques que aplega el projecte: geologia i biodiversitat; mar i contaminació; clima i energies netes; dieta i alimentació; vida i salut; història i patrimoni; científiques pioneres i futur.

El projecte La Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight) és un esdeveniment associat a la iniciativa Nit Europea dels Investigadors de la Unió Europea, finançada per les accions Marie Sktodowska-Curie, amb identificador de convocatòria: H2020-MSCA-NIGHT-2020.

 

Antecedents

Des de 2018, la Universitat d’Alacant (UA) participa en les accions relacionades amb la Nit Europea dels Investigadors a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), projecte dependent del Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació de la Universitat d’Alacant. UA Divulga compta amb l’aval de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464