Saltar apartados

La investigadora de la Universitat d'Alacant María Rosario Martí Marco ha sigut guardonada amb el premi per l'Excel·lència en la Investigació per la International Academy of Social Sciences

L’acadèmia reconeix amb aquest guardó la qualitat investigadora i intel·lectual del llibre “Teoría hermenéutica completa / Friedrich Schleiermacher” de la professora de Filologia Alemanya de la UA

 

Teoria_hermeneuticaAlacant. Dimecres, 28 d'octubre de 2020

La doctora María Rosario Martí Marco, professora titular de la Universitat d’Alacant en Filologia Alemanya, de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha sigut guardonada amb el premi per l’Hernan Cortes Award for Excellence in Research 2020 que concedeix la International Academy of Social Sciences per la qualitat investigadora i intel·lectual del llibre: Teoría hermenéutica completa / Friedrich Schleiermacher. Edición, estudio y traducción de María Rosario Martí Marco. Madrid: Ediciones Instituto Juan Andrés de Comparatística y Globalización.

El llibre s’ha escrit en el marc dels projectes de l’Institut Juan Andrés de Comparatisme i Globalització. Es tracta de l’edició, traducció i estudi de la teoria hermenèutica de Friedrich Schleiermacher (1768-1834). És una obra emblemàtica, fonamentadora de l’àmbit de les ciències humanes. Es tracta de l’obra moderna clau i la més caracteritzadora que cobreix una important llacuna de les ciències humanes en llengua espanyola.

L’edició ofereix, en traducció directa de l’alemany, els tres textos hermenèutics (de 1805, 1809-1810 i 1819) més els denominats aforismes, tot això de manera completa. A més, els textos van acompanyats de glossaris espanyol-alemany-espanyol.

Per a la traducció i l’estudi, la investigadora de la Universitat d’Alacant ha fet ús de tots els materials disponibles; ha consultat un important elenc de diccionaris històrics (Schmid, Seckendorff, Adelung, Campe o Krug, entre d’altres), i ha mantingut a disposició els manuscrits originals, a part de tota la bibliografia específica i l’abundant material del Centre d’investigació Schleiermacher de l’Acadèmia de Ciències de Berlín-Brandenburg.

Martí Marco ha fet el treball durant estades breus en aquesta institució, acompanyada per especialistes com Virmond, Arndt i el lingüista Ringmacher, dels quals ha rebut assistència i amb els quals ha debatut successivament els diversos problemes traductogràfics. La professora de la Universitat d’Alacant ha expressat el seu agraïment a aquests especialistes, amb qui ha dirimit moltes incògnites, començant per la dels textos a traduir, i vol homenatjar a títol pòstum el doctor Virmond, que va morir un mes després de veure la llum aquest llibre.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464