Saltar apartados

La UA inaugura de manera presencial l'exposició d'Humor Social 'La Terra: un planeta sense pla B'

La mostra de FECO i la UA arriaba a la vintena edició i alerta, a través de l’humor, sobre la necessitat d’una resposta ferma davant la situació del medi ambient en el nostre planeta

El premi Notari de l’Humor es lliurarà enguany a Manuel Junco el pròxim 8 d’octubre

 

Cartell_Humor_SocialXX-1Alacant. Dimarts, 22 de setembre de 2020

La Mostra d’Humor Social de la Universitat d’Alacant i l’Associació de Dibuixants FECO Espanya compleix vint anys, amb una exposició especial molt internacional, dedicada en aquesta edició a «La Terra: un planeta sense pla B». La mostra, que s’ha pogut veure en format en línia des del mes de maig passat, es presenta ara de forma presencial i es podrà visitar a partir de demà, 23 de setembre, i fins a l’11 d’octubre, a la sala Trànsit de l’aulari II del campus universitari. El tradicional premi Notari de l’Humor es lliurarà enguany a Manuel Junco el 8 d’octubre.

El comissari de la mostra, el dibuixant Enrique Pérez, explica que «s’han seleccionat obres de 54 autors i, en aquest any d’aniversari, l’exposició adquireix un caràcter molt internacional amb obres d’integrants de FECO internacional de França, Holanda, els EUA, Indonèsia, Iugoslàvia, Xipre i Alemanya, i altres de col·laboradors de Cuba, l’Argentina i Colòmbia, a més dels companys espanyols».

En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seues reflexions la situació del medi ambient del nostre planeta. Qüestions tan urgents com l’escalfament global, la desertització ferotge de molts països, els incendis cada vegada més nombrosos i els índexs de pol·lució descontrolats són alguns dels temes tractats en la vintena edició de la mostra. FECO Espanya alerta sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d’una resposta contundent i sobre l’impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant d’aquestes situacions.

El comissari comenta que «l’exposició també serà un homenatge pòstum al mític dibuixant de la Codorniz Santiago Almarza, premi Notari de l’Humor 2004, mort fa pocs mesos a causa de la Covid-19, mentre estàvem enllestint el catàleg. La seua última col·laboració forma part d’aquesta mostra d’Humor Social».

 

Manuel A. JuncoManuel_Alvarez_Junco

(Zamora, 1948) És dissenyador, dibuixant i professor d’universitat. Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (NYC, EUA) en la dècada dels setanta; en la dels vuitanta, en el diari El País; en els noranta, en les revistes Interviú i A las Barricadas; actualment col·labora en diferents publicacions. És doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Fins al 2008 ha sigut director del Departament de Disseny i Arts de la Imatge, en el qual actualment imparteix classes de Disseny Gràfic, Il·lustració i Metodologia del Disseny. Ha realitzat diverses exposicions a Espanya, Itàlia, els EUA, la Xina, Mèxic, Colòmbia, Kuwait, etc. Ha escrit llibres diversos de teoria: El diseño de lo incorrecto, ed. La Crujía, Buenos Aires, 2009. Los mupis de Junco, Ed. Ayuntamiento de Leganés, Madrid 2011. Una imagen para El Quijote, Turpin Ed., Madrid, 2015. El humor gráfico (y su mecanismo transgresor), Antonio Machado Ed., Madrid 2016. Ha sigut vicerector de Cultura i Esports de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és el director dels Cursos d’Estiu Complutense d’El Escorial.

 

 

Mostra_humor_social_David
Mostra_humor_social_JC_Contreras
Mostra_humor_social_Ljitet

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464