Saltar apartados

La Universitat d'Alacant viatja amb la NASA a l'espai per a recuperar aigua i produir energia a partir de matèria de deixalla

L’equip dissenyat per la Universitat de Puerto Rico inclou electrocatalitzadors fabricats per l’Institut d’Electroquímica de la UA

Els electrocatalitzadors s’utilitzaran per a estudiar la reacció d’oxidació d’amoníac, com una part d’un projecte relacionat amb la purificació d’orina en l’espai

 

NASA1_Palaia_Gullon_Vidal 2015

En la imatgel, José Solla-Gullón i Francisco José Vidal Iglesias


Alacant. 28 de setembre de 2020

Nanomaterials preparats en l’Institut d’Electroquímica de la Universitat d’Alacant seran enviats a l’Estació Espacial Internacional (ISS) de la NASA per al seu ús com electrocatalitzadors en un dispositiu electroquímic per a estudiar la reacció d’oxidació d’amoníac, com a part d’un projecte relacionat amb la purificació d’orina en l’espai.

Els nanomaterials han sigut dissenyats en l’Institut d’Electroquímica per l’estudiant de doctorat Roberto Martínez, Francisco José Vidal Iglesias, tècnic, i l’investigador José Solla-Gullón i estan compostos per nanocubs de platí (Pt) suportats en una matriu carbonosa.

El dispositiu electroquímic serà enviat a l’Estació Espacial Internacional el pròxim dimarts 29 de setembre des de l’illa Wallop, Maryland, prop de la costa de Virgínia, on la NASA té un centre.

Els electrocatalitzadors dissenyats són «la part més important del dispositiu electroquímic», aclareix Solla-Gullón i són fruit de la col·laboració de la UA amb la Facultat de Ciències Naturals del Recinto de Río Piedras de la Universidad de Puerto Rico (UPRRP). Per a Solla-Gullón, «és un orgull poder portar el coneixement generat i desenvolupat en la UA a l’Estació Espacial Internacional».

La iniciativa consisteix en el disseny, construcció i avaluació d’un sistema electroquímic, d’una grandària inferior a una caixa de sabates, que la NASA incorporarà en el sistema de reciclatge de l’orina dels astronautes per a generar aigua i, si és possible, energia. Aquest procés resulta de gran importància en missions llargues, com pot ser un viatge a Mart o una estada prolongada en la Lluna. L’orina humana, després d’alguns processos, es transforma en amoníac fet que és susceptible de ser eliminat electroquímicament amb els electrocatalitzadors dissenyats a la Universitat d’Alacant. Una vegada siga col·locat en l’ISS, l’equip començarà a funcionar de manera automàtica, duent a terme l’experiment mitjançant les seues dues bombes de líquid i dos sistemes d’elèctrodes.

L’equip ha sigut creat per la investigadora Camila Morales Navas, de l’Escola Graduada de Química de la Facultat de Ciències Naturals de la UPRRP i deixebla del doctor Carlos Cabrera, científic amb el qual els membres l’Institut d’Electroquímica de la UA ja havien col·laborat amb anterioritat.

 

Notícies relacionades:

Científics proven amb èxit en la NASA catalitzadors dissenyats en la Universitat d’Alacant

Investigadors de la Universitat d’Alacant faran experiments en condicions de microgravetat en la NASA

 

Dispositiu_UPRRP_1
Dispositiu_UPRRP_2
Dispositiu_UPRRP_3

Fotografies: Detalls del sistema electroquímic dissenyat

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464