Saltar apartados

La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella posen en marxa 'Cuinant Torrevella'

La iniciativa, en la qual participen 120 estudiants del primer curs del grau d’Arquitectura de la UA i els seus tutors, compta amb la col·laboració Gasterra


Cocincando_Torrevella

 

Alacant. Divendres, 5 de febrer de 2021

Pot el menjar influir en l’arquitectura? Com poden els protocols dels menjars entendre’s com una oportunitat de disseny? Podem dissenyar jardins comestibles? Pot el disseny del cicle del menjar establir noves pautes de disseny a la ciutat? Pot la cuina establir noves convivències i espais? Per a respondre a aquestes preguntes, la Seu Universitària de la UA a Torrevella i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la localitat, posen en marxa «Cuinant Torrevella», una innovadora iniciativa que reuneix Arquitectura i Gastronomia. La proposta es posa en marxa de la mà del grau d’Arquitectura de la UA (assignatura Projectes Arquitectònics, dirigida pel professor Enrique Nieto Fernández) i compta amb la col·laboració del Centre de Gastronomia del Mediterrani de la UA, Gasterra.

Cuinant Torrevella es presenta avui divendres 5 de febrer amb una sessió inaugural en línia i es desenvoluparà des del pròxim dilluns 12 de febrer fins al 28 de maig. En el segon semestre del curs acadèmic, l’alumnat de primer curs del grau d’Arquitectura es troba amb la seua primera experiència de projecte, que la UA denomina Projectes Zero, un model pedagògic propi que enguany fa la desena edició i que els directors; M. José Marcos i Juan Antonio Sánchez, anomenen «Arquitectura a Alacant».

Per a aquest curs 2020/2021, els organitzadors detallen que «proposem una immersió en els diferents aspectes en què l’assumpte “del menjar” es desenvolupa a la ciutat de Torrevella, caracteritzat per un conjunt heterogeni d’històries, conflictes i realitats en el qual compondrem noves cartografies gastronòmiques des de l’arquitectura i la ciutat, on imaginem i dissenyem noves possibilitats per a un futur més sostenible, inclusiu i evolucionat».

En total tots l’alumnat desenvoluparà quatre tallers amb diferents pràctiques experimentals que permetran als 120 estudiants que hi participen projectar-se sobre una realitat concreta que és la ciutat de Torrevella. Els 4 tallers tractaran sobre «Dieta Mediterrània»; «Cuinar al Sol»; «Tupí or not Tupí, that is the question»; i «Territoris comestibles».

A més dels directors i tutors de cada taller, «Cuinant Torrevella» comptarà amb experts en gastronomia convidats, entre els quals es troben María Diago, biòloga (Guía Sustentable de Restaurantes); Esther Vives, periodista en El negocio de la comida, dietista, nutricionista i multiactivista; Javier de Andrés, cuiner del grup La Sucursal (2 estrelles Michelin); Polea (amo del restaurant de cuina sostenible del mateix nom) i Dani Frías, cuiner de L’Ereta (1 estrella Michelin).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464