Saltar apartados

Més de 400 participants intervindran en els projectes de l'Aliança Universitària Europea 'Transform4Europe'que arranca amb la participació de la Universitat d'Alacant

Set universitats de diferents països de la Unió participaran en aquesta iniciativa que ja es troba en marxa amb propostes de programes d’estudi conjunts, una Setmana de la Mobilitat anual i una sèrie de modalitats d’ensenyament diferents per a mostrar quines són les competències europees bàsiques

 

Transform4Europe.jpg

 

Alacant. Dilluns, 1 de febrer del 2021

El projecte universitari europeu ha iniciat enguany la seua marxa amb la presentació de diferents iniciatives d’activitats que al llarg de tres anys serviran de plataforma per a educar i formar una nova generació de joves europeus que col·laboraran més enllà de les fronteres de les assignatures per a adquirir coneixements i habilitats digitals, interculturals i empresarials.

Transform4Europe (T4E) és una aliança de set universitats europees que l’any passat va ser reconeguda oficialment per la Comissió Europea com a «Universitat Europea» i en la qual participen la Universitat de Saarland (Alemanya), la Universitat d’Alacant (Espanya), l’Acadèmia d’Arts d’Estònia (Estònia), la Universitat de Silèsia a Katowice (Polònia), la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski (Bulgària), la Universitat de Trieste (Itàlia) i la Universitat Vytautas Magnus de Kaunas (Lituània).

En el llançament del projecte, del qual la Universitat d’Alacant és l’única representant espanyola, s’han presentat un ampli ventall d’idees, com programes d’estudi conjunts, una Setmana de la Mobilitat anual i una sèrie de modalitats d’ensenyament diferents per a mostrar quines són les competències europees bàsiques.

En aquesta primera reunió de les universitats participants i els socis externs que també en formen part, s’ha presentat un programa de certificació interdisciplinària que inclourà cursos complementaris de reforç de coneixements impartits per dos o tres de les institucions associades a T4E i que permetrà als estudiants ampliar i millorar els coneixements i l’experiència en temes de rellevància europea. En la fase inicial del projecte s’esperen més de 400 participants de les 7 universitats que interactuaran no sols virtualment a través de connexions digitals remotes, sinó també en persona en una de les universitats associades. Els continguts d’aquests cursos, que abracen àrees com el patrimoni cultural, la diversitat lingüística o l’esperit empresarial, es gravaran digitalment perquè puguen ser oferits posteriorment per tots els socis de T4E com a part de la certificació. Els estudiants que es preparen per a accedir a la professió docent seran un grup objectiu especialment important, ja que més endavant seran ells els qui traslladaran les idees i les perspectives europees en l’entorn escolar.

Un altre projecte proposat per la aliança T4E és la «Setmana de la Mobilitat» que s’impartirà cada any. L’objectiu de la Setmana de la Mobilitat serà animar el major nombre possible d’estudiants i personal acadèmic i no acadèmic a passar cinc dies en una de les universitats associades o a participar en un dels cursos d’intercanvi virtual. Cadascuna de les universitats col·laboradores de la aliança T4E aprofitarà la Setmana de la Mobilitat per a organitzar esdeveniments i activitats que posen en relleu diferents aspectes de la «transformació», com cursos intensius d’idiomes, tallers en què es faran xarrades o pràctiques per al personal no acadèmic.

Un dels objectius principals d’aquesta aliança europea és fomentar i promoure el pensament empresarial. Per a aconseguir aquest objectiu, s’organitzaran conferències internacionals durant una setmana perquè els empresaris i els professionals puguen viatjar des de les seues regions d’origen amb la finalitat de compartir algunes de les característiques especials de la cultura empresarial en els seus respectius països. També està previst fer sèries de conferències obertes al públic que s’oferiran conjuntament per universitats i empreses actives en una regió concreta.

Un altre objectiu de la aliança T4E és promoure el multilingüisme entre els estudiants i el personal universitari. Els cursos intensius d’idiomes que s’imparteixen en determinades universitats es posaran a la disposició de totes les altres universitats associades i s’oferiran cursos preparatoris més breus de nivell bàsic en cadascuna de les llengües utilitzades en l’Aliança T4E. També es crearan «laboratoris d’idiomes » a la hora de menjar, un nou format d’aprenentatge d’idiomes en el qual petits grups d’estudiants podran xarrar amb els seus companys de les universitats associades d’altres parts d’Europa. També s’establirà un sistema similar per al personal universitari, de manera que tots tinguen l’oportunitat de conèixer els acadèmics i els becaris visitants de les universitats associades. L’objectiu és ampliar els beneficis de la mobilitat per a incloure els empleats de les universitats, de manera que el personal universitari que treballa des de les institucions d’origen també puga beneficiar-se de la cooperació paneuropea.

 El projecte està coordinat en la UA per Juan Llopis, director de Relacions i Projectes Institucionals, i compta amb la participació de més de quaranta col·laboradors de diferents àrees i disciplines universitàries.

Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant participarà en el consorci europeu "Transform4Europe-T4E" dins del Programa Erasmus+

La Universitat d’Alacant participa en la primera trobada entre el Govern i universitats seleccionades en consorcis internacionals

El rector de la Universitat d’Alacant participa en la reunió de llançament del projecte de la aliança europea Transform4Europe - T4E

 

 T4E_2_.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464