Saltar apartados

La Seu Universitària de Villena presenta el seu programa formatiu i cultural per als mesos de febrer a abril

Les activitats seran en línia i inclouen un cicle radiofònic de dones científiques, formació en Wordpress, anotacions sobre el medi ambient a Villena, i cursos de valencià, entre altres propostes

 

Alacant. Dimarts, 9 de febrer de 2021

La Seu de la Universitat d’Alacant a Villena acaba de presentar el seu nou programa d’activitats formatives i culturals per als mesos de febrer a abril, unes activitats que s’adapten als requeriments sanitaris actuals i que tindran, per tant, format en línia.

El programa dissenyat per a aquest primer quadrimestre del curs acadèmic inclou el cicle de conferències Trobades Fe, Cultura i Ciència, que s’ofereix en format radiofònic a través de l’emissora MQR ràdio, els dissabtes a les 10.30 h. Aquest cicle va començar el 30 de gener i la pròxima sessió tindrà lloc el 13 de febrer, a càrrec de la professora i directora de la seu María Ángeles Alonso, que parlarà de «La ciencia oculta: brujas y pócimas». El cicle continuarà el 20 de febrer amb Eulogio Molina i la seua xarrada «Huertos urbanos». Totes aquestes xarrades estaran disponibles per a consultar-les posteriorment al directe en la pàgina web de l’emissora i també en el Facebook de la seu universitària.

La Seu de Villena se suma també al programa d’actes de celebració de la UA amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, i acollirà dues activitats: el cicle de xarrades Dones de Ciències, Dones Ocultes, els divendres a les 12.20 h en Radio Villena Cadena Ser, que va començar el 5 de febrer i que continuarà amb noves sessions: divendres que ve, 12 de febrer, amb la intervenció de Lorena Segura, matemàtica, i la seua xarrada «Sophie Germain: La Hipatia del siglo XIX»; el 19 de febrer amb María Ángeles Alonso, botànica, que parlarà de «Jeanne Baret, la primera mujer que dio la vuelta al mundo»; el 26 de febrer, a càrrec de Mariela Álvarez, física, i la seua xarrada «Vera Rubín, una estrella brillante», i finalitzarà el 5 de març amb Magdalena García, biòloga cel·lular, amb la conferència «Rita Levi-Montalcini, valor, optimismos y pasión per la ciència». A més, l’11 de febrer hi haurà la xarrada «Igualdad en Ingeniería», dirigida a alumnes de tercer i quart d’ESO, a càrrec d’Encarnación Gimeno. Aquestes xarrades també es podran escoltar posteriorment a l’emissió tant en la pàgina de Radio Villena Ser com a través del Facebook de la Seu Universitària. El mateix dia 11 de febrer, a les 19 hores, Virginia Imaz oferirà la conferència «La domadora de sueños. Narraciones adultas», com a part del cicle Cultura i Dona (via streaming).

El 4 de març, com ja s’ha fet els últims anys, la Seu Universitària, juntament amb el Teatre Chapí, la Regidoria d’Igualtat i el Consell per la Igualtat de Gènere de Villena, s’uneixen en commemoració del Dia Internacional de la Dona, amb l’actuació presencial, si la situació sanitària ho permet, de Flamenco Kitchen.

Una altra de les propostes del programa, el Cicle de Conferències Villena i el seu Entorn: Aspectes Mediambientals, en col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, es desenvoluparà des del 2 de març fins al 20 d’abril (els dimarts a les 19.30 h a través de la plataforma Google Meet). El cicle començarà el 2 de març amb Vicente Urios, zoòleg, i la xarrada «La colonia de cernícalos primillas del Valle de los Alhorines de Villena»; el 9 de març serà el torn de Manuel B. Crespo, botànic, amb la conferència «Flora singular de Villena»; el 16 de març, David Molina, agricultura ecològica i jardineria sostenible, parlarà de «Biodiversidad de coleópteros en el Alto Vinalopó»; el 23 de març el protagonista serà Basilio José Zafrilla, bioquímic, que impartirà la xarrada «Las salinas de Villena. Un mundo extraterrestre al lado de casa»; el 30 de març Antonio Pastor, professor del Departament d’Ecologia de la UA, parlarà d’«Ecosistemas y biodiversidad del término de Villena ¿con esta gestión, lo perderemos todo?»; el 13 d’abril intervindrà José Miguel Andreu, geòleg, amb la seua proposada «Agua subterránea: un tesoro bajo los pies», i finalitzarà el cicle amb Pedro Alfaro, geòleg, i la seua sessió dedicada a «Curiosidades geológicas sobre Villena».

A més d’aquestes propostes, la programació de la seu inclou també els cursos de valencià, en modalitat no presencial, dels nivells B1, B2 i C1 (del 8 de febrer al 25 de maig), i les classes de conversa. També s’ofereix el taller «Crea la teua pròpia web amb Wordpress» amb el professor Juan Armada Blanco (en línia a través de la plataforma Google Meet i amb inscripció gratuïta), els dies 15, 17, 18,22 i 24 de febrer.

 

Cartel_Fe_Villena_Radio_2021_1.jpg
Charla_Igualdad_en_ingenieria_1.jpg
Mujeres_cientificas_Villena_1.jpg

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464