Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aconsegueix el Segell Internacional de Qualitat Eurobachelor per al grau en Química

Amb aquest segell la institució alacantina suma deu reconeixements internacionals d’aquest tipus en sengles titulacions de grau i màster

Sello_Calidad.JPG

 

Alacant. Dimecres, 10 de febrer de 2021

L’European Chemistry Thematic Network Association (ECTN) ha concedit a la Universitat d’Alacant l’obtenció del prestigiós Segell Internacional de Qualitat Eurobachelor, per a la titulació del grau en Química, que s’imparteix a la Facultat de Ciències.

Aquest Segell forma part del programa Segells Internacionals de Qualitat de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació (ANECA), que es va posar en marxa l’octubre del 2017 com una evolució de l’antic programa Acredita Plus. Per a obtenir un segell d’aquest tipus és necessària la certificació per un organisme internacional d’acreditació de la Qualitat en Estudis Superiors (l’ECTN, en aquest cas), a més del suport d’una institució professional nacional de prestigi reconegut (la Reial Societat Espanyola de Química), i el d’un organisme nacional d’acreditació de la qualitat reconegut a nivell europeu, com l’ANECA. Els tres organismes es basen en un procés d’auditoria externa que inclou la visita d’un panell d’experts avaluadors externs.

La Universitat d’Alacant va rebre el passat 1 de juliol la visita (telemàtica) del panell avaluador del Segell, format per cinc membres, que van tenir entrevistes amb el vicerector de Qualitat, amb l’equip deganal de la Facultat de Ciències i amb la coordinadora del grau, com també amb docents, estudiants, ocupadors i egressats. A més, van tenir accés a totes les dades del títol, facilitats tant per la Facultat com per la Unitat Tècnica de Qualitat, i als informes i actes de les reunions que asseguren el correcte funcionament del Sistema de Garantia Intern de la Qualitat de la Facultat de Ciències.

El desembre passat es va comunicar de manera provisional la concessió del segell, que ara ha sigut ratificat. L’obtenció d’un segell d’aquest tipus, garanteix que un títol compleix els més alts criteris de qualitat establits a Europa, acordats per les agències internacionals d’assegurament de la qualitat en educació superior, i que estan basats en estàndards internacionals establits pels ocupadors d’Europa. A més, aquest reconeixement és un incentiu per a atraure potencials estudiants, atès que tenir un Segell Internacional de Qualitat assegura la fiabilitat de la informació oferida i els processos que es desenvolupen en el títol. I, per damunt de tot, garanteix als ocupadors que els coneixements i les competències pràctiques dels egressats del títol han aconseguit els estàndards internacionals més alts en l’educació en l’àmbit del títol del Segell.

L’ECTN concedeix tres tipus de Segells Internacionals de Qualitat en l’àmbit de la Química, tots aquests sota la denominació Eurolabel: el segell per als títols de grau (Chemistry Eurobachelor), el segell per als títols de màster (Chemistry Euromaster), i el segell per als programes de doctorat (Chemistry Doctorate Eurolabel). Segons la informació disponible en la mateixa pàgina web d’ANECA, fins a l’abril del 2020 només sis universitats a Espanya tenien un segell Eurobachelor: l’Autònoma de Madrid, la de Castella-la Manxa, la de Còrdova, la de la Laguna, la Complutense i la de València. Ara s’uneix a aquestes la Universitat d’Alacant.

Amb aquest segell, la Universitat d’Alacant reuneix deu distincions d’aquest tipus en sengles titulacions. Els Segells Internacionals de Qualitat estaven restringits fins ara a dos àmbits: el de les Enginyeries (segell EUR-ACE), i el de la Informàtica i les Ciències de la Computació (segell EURO-INFO). La Universitat d’Alacant ja tenia nou d’aquestes distincions, a les quals s’uneix el nou reconeixement internacional, ara en el camp de la Química, després de la posada en marxa dels segells EUROLABEL.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464