Saltar apartados

Las sabatilles Timpers, empresa creada per estudiants de la UA, calçaran l'equip paralímpic espanyol a Tòquio 2020

Les portaran també tots els membres de la Casa Reial i del comitè i els professionals dels mitjans de comunicació durant la inauguració i l’acte de cloenda

 zapatillas_Timpers_1.jpgModel de sabatilles olímpiques de Timpers

 

 

Alacant. Divendres, 16 de juliol de 2021

L’empresa emergent alacantina Timpers, creada per estudiants de la Universitat d’Alacant, ha sigut la triada per a calçar els esportistes paralímpics espanyols a Tòquio 2020. Les seues sabatilles, que són dissenyades per persones amb discapacitat visual, les portaran els atletes durant la desfilada inaugural i la cloenda, com també els representants de la Casa Reial, els membres del Comitè Paralímpic Espanyol i els professionals dels mitjans de comunicació. Per a aquesta ocasió, Timpers ha creat unes sabatilles amb un disseny exclusiu i commemoratiu de l’esdeveniment, en què destaquen la bandera espanyola sobre el fons blanc i la paraula Espanya escrita en Braille.

Roberto Mohedano, un dels fundadors de l’empresa, explica que, per a ells, que les seues sabatilles hagen sigut triades per als jocs és «un somni fet realitat», la materialització d’una idea que ja els ballava pel cap quan van començar amb l’empresa en l’equip de futbol per a persones invidents d’Alacant. Roberto explica que van ser ells els que es van posar en contacte amb el comitè paralímpic espanyol per a oferir el seu producte i que van obtenir una molt bona resposta, però el calçat per a Tòquio 2021 ja havia sigut triat. Va arribar la pandèmia, i l’empresa assignada es va haver de retirar. Llavors és quan el comitè es va posar en contacte amb ells perquè necessitaven una empresa de confiança capaç produir el calçat en molt poc de temps. «Nosaltres treballem amb fàbriques de Catral, circumstància que va facilitar la rapidesa en la fabricació», explica.

Tal com asseguren des de Timpers, la peculiaritat d’aquestes sabatilles és que les dissenyen a cegues, a través del tacte. «Tot i ser sabatilles per a tothom, aquesta manera de dissenyar fa que siguen atractives i que les puguem veure “amb uns altres ulls”. Per això diem que són les primeres sabatilles inclusives del mercat», asseguren. «Triant els materials només pel que evoquen quan es toquen, obtenim sensacions úniques, que poden anar des de recordar-nos diversos objectes, fins a traslladar-nos a certs llocs, sempre aconseguint uns contrastos de textures realment atractius», afegeixen.

Timpers va ser creada pels estudiants Aitor Carratalá, d’Arquitectura; Roberto Mohedano, d’ADE, i Diego Soliveres, de Dret, tots de la UA, com una marca de sabatilles dissenyades per persones amb discapacitat visual que pretén «trencar estereotips que situen les persones amb discapacitat lluny del món de la moda i del disseny». L’empresa, que s’ha convertit també en un projecte d’inclusió social, se centra en el tacte, la resistència i les sensacions com els valors principals del producte. L’empresa, que havia començat amb una línia de sabatilles de venda en línia, ha acabat esdevenint un projecte d’inclusió social en què els teixits, colors, dimensions dels cordons, característiques tècniques i logo en Braille han sigut creats per Diego Solieveres, amb un 75 % de minusvalidesa visual de naixement.

 Equipo_Timpers_1 .jpg

Els membres de l’empresa

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464