Saltar apartados

Arqueòlegs de la UA expliquen Cabezo Redondo, els seus avanços i troballes, en les Jornades de Portes Obertes d'aquest cap de setmana

Les excavacions en curs finalitzaran el pròxim dia 29 de juliol

 

CARTELL_CabezoRedondoAlacant. Dijous, 22 de juliol de 2021

Al mateix temps que continuen les excavacions a Cabezo Redondo, a Villena (Alacant), obri les portes el pròxim cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 de juliol del 2021, en les XXIV Jornades de Portes Obertes del jaciment arqueològic. Durant les jornades els visitants podran conèixer els avanços i les noves troballes descobertes en les excavacions que s’estan duent a terme aquests dies. Després d’un any sense poder excavar a causa de la pandèmia, l’equip dirigit pels professors de la Universitat d’Alacant Gabriel García Atiénzar i Virginia Barciela González, tots dos investigadors de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH); Laura Hernández Alcaraz, directora del Museu Arqueològic Municipal de Villena; i el catedràtic emèrit de la UA Mauro S. Hernández Pérez, es troben en plena excavació, amb la participació de l’alumnat i comencen a arribar als nivells arqueològics.

El jaciment de Cabezo Redondo de Villena és un dels pocs que posseeix evidències d’ocupació continuada entre l’edat del bronze antic i el bronze tardà. La nova campanya d’excavació arqueològica a Cabezo Redondo s’està desenvolupant des del passat dia 5 i fins al 29 de juliol del 2021.

Les Jornades de Portes Obertes permeten complir amb la comesa de la transferència dels resultats de la investigació. Durant la visita a l’assentament, una part dels membres de l’equip explicarà tant les característiques generals del poblat com les novetats principals descobertes durant la campanya.

A causa de la situació sanitària actual les visites estaran regulades per l’Oficina de Turisme de Villena. L’horari de visites serà de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.30 hores, tant el dissabte 24 com el diumenge 25. Les visites començaran cada mitja hora i es faran grups de 15 persones més el guia. Són gratuïtes i es poden reservar mitjançant el formulari que trobareu més avall. Encara que són a l’aire lliure, es recomana l’ús de màscareta.

En els treballs arqueològics intervenen investigadores predoctorals adscrites a l’INAPH, i també una desena d’estudiants del grau en Història i el màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni de la UA. La intervenció està finançada amb càrrec als pressupostos de l’Ajuntament de Villena, i també amb els fons d’investigació dels investigadors de la UA.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d'Alacant excava en dos sectors de Cabezo Redondo per a concretar l'extensió del poblat més antic i estudiar un important incendi en la segona fase d'ocupació

 

Cabezo_Redondo1
Cabezo_Redondo2
Cabezo_Redondo3

 Imatges corresponents a la campanya d’excavació de juliol del 2021

Fotografies cedides per Gabriel García Atiénzar

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464