Saltar apartados

Amparo Navarro reivindica una «presencialitat que aposta per la tecnologia» en la clausura de curs en la Universitat d'Alacant

La rectora ha investit 37 nous doctors i noves doctores dels 104 que van llegir la tesi durant el curs 2019-2020

 

clausura_1.jpg
clausura_2.jpg
clausura_3.jpg
clausura_4.jpg
clausura_5.jpg
clausura_6.jpg

 

Alacant. Dijous, 8 de juliol de 2021

La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest dijous, 8 de juliol, el Solemne acte de clausura del curs acadèmic en el qual la rectora, Amparo Navarro, ha investit 37 nous doctors i noves doctores.

Han sigut 37 doctors/es que han rebut el birret, que representa la distinció i la protecció en la millora de la ciència; els guants blancs, símbol de la fortalesa i la dignitat; i la medalla doctoral, símbol de la incorporació al claustre de doctors i doctores de la Universitat d'Alacant.

La xifra de nous doctors i noves doctores, no obstant això, és superior, fins a 104 van llegir el passat curs la tesi amb èxit. Una xifra que Navarro ha qualificat de «gens menyspreable tenint en compte les dificultats que es van desencadenar a partir del mes de març» i ha destacat «la implicació de l'Escola de Doctorat, gràcies a la qual hem aconseguit adaptar els protocols a la nova realitat postcovid per a facilitar la presentació, la custòdia i la lectura de les tesis de manera telemàtica».

En la intervenció, Amparo Navarro ha reivindicat la Universitat d'Alacant com una «universitat presencial que aposta per la tecnologia i que no es rendeix davant els contratemps perquè els afrontem amb responsabilitat, determinació i sentit comú».

La rectora ha recordat que aquest ha sigut «un curs i mig d'incertesa, un temps en el qual ens hem vist obligats a parar, a observar, a tancar-nos i a replantejar-nos el que havia sigut fins a eixe moment la nostra manera de viure, de treballar, de relacionar-nos, de celebrar» i que «ens ha obligat a redissenyar la manera de seguir avant en aquelles tasques considerades essencials».

«Aquest ha sigut un any de canvis, un any d'adaptació, un any d'aprenentatge, un any en què hem après que res està escrit», que, com deia Antonio Machado, se hace camino al andar, ha afirmat Navarro en la seua intervenció, en la qual també ha felicitat els nous doctors i les noves doctores per «aconseguir el màxim títol acadèmic que atorguem les universitats».

Abans, el vicerector d'Investigació, Juan Mora, ha sigut l'encarregat de pronunciar la laudatio en l'acte d'investidura dels nous doctors i noves doctores que han presentat la tesi en la convocatòria 2019-2020. En total, 104, dels quals el 40% són dones. Aquesta ha sigut una de les xifres que ha destacat Mora i sobre la qual ha apuntat que «crec que és necessari continuar reflexionant sobre aquesta dada i establir les estratègies necessàries per a avançar en matèria d'igualtat de gènere també en doctorat».

El titular d'Investigació de la Universitat d'Alacant també ha assenyalat la bona salut de l'aposta per la internacionalització de la institució acadèmica alacantina. Mora ha ressaltat que «62 nous doctors i noves doctores han obtingut la menció de doctorat internacional i altres deu tesis doctorals s'han realitzat en cotutela internacional».

En la seua intervenció, Juan Mora també s'ha referit a la «importància i la necessitat d'incorporar doctors/es per a millorar la capacitat d'innovació de les empreses» i a la necessitat de destinar finançament als programes de R+D+i, i ha destacat una subvenció del Ministeri d'Universitats «pròxima als 7 milions d'euros a través de la qual la Universitat d'Alacant ha convocat ajudes destinades a la formació de joves doctors/es, a la mobilitat del professorat i a la captació de talent».

En aquest sentit, el vicerector també ha esmentat la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, que «ha posat en marxa un pla de formació doctoral en col·laboració amb empreses que ens permetrà, gràcies a una subvenció de 200.000 euros, ampliar les actuacions dins el nostre programa propi per al foment de la R+D+i».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464