Saltar apartados

La UA convoca ajudes a la formació de joves doctors, la requalificació del professorat i l'atracció del talent internacional per un valor de set milions d'euros

La convocatòria ja està oberta i comprèn el període 2021-2023

 

Investigadora_UA.JPG

 Investigadora a la Universitat d’Alacant

 

Alacant, dilluns 5 de juliol de 2021

La Universitat d’Alacant acaba de convocar diferents ajudes destinades a la formació de joves doctors, la requalificació del professorat i l’atracció del talent internacional. Aquesta convocatòria compta amb un pressupost de 7 milions d’euros per al període 2021-2023, que ha sigut concedit pel Ministeri d’Universitats. «L’oportunitat que ens ofereix aquesta ajuda per un import tan elevat, una de les majors rebudes, representa un impuls importantíssim per a la captació de talent internacional i la internacionalització dels investigadors», ha assegurat Juan Mora, el vicerector d’Investigació de la Universitat d’Alacant, qui anima les persones interessades «de qualsevol camp científic, de totes les àrees de coneixement» a sol·licitar-les per a «establir relacions amb altres grups de contacte, xarxes de col·laboració amb altres universitats al llarg del món i retornar tota aquesta investigació després a la nostra universitat».

La convocatòria comprèn les ajudes «Margarita Salas per a la formació de joves doctors», les destinades a la «Requalificació del professorat universitari funcionari o contractat» i les «María Zambrano per a l’atracció de talent internacional».

Las «Ajudes Margarita Salas» tenen com a objectiu la formació de doctors mitjançant estades de formació en una universitat pública espanyola o bé en universitats i centres d’investigació estrangers, com també en organismes públics d’investigació espanyols i poden tenir una duració de dos o tres anys. Si les ajudes se sol·liciten per a estades a l’estranger, o centres d’investigació públics espanyols, l’últim any ha de fer-se en una universitat pública espanyola seleccionada pel candidat, que podrà ser la Universitat d’Alacant. Com arreplega la resolució de la Universitat d’Alacant, s’han convocat un mínim de 28 d’aquestes ajudes, que tenen un import de 3.500 euros bruts durant l’estada a l’estranger i 2.800 euros bruts per a les estades a Espanya. A més, hi haurà un pagament únic de 3.500 euros màxim en concepte de despeses de trasllat que s’abonarà a l’inici de l’estada.

D’altra banda, les «Ajudes per a la requalificació del professorat universitari funcionari o contractat» tenen com a objectiu promoure les estades de formació en una universitat o centre d’investigació públic de prestigi reconegut diferent de la Universitat d’Alacant. En aquest cas, es convocaran un mínim de 10 ajudes d’un any de duració, de les quals 5 seran destinades a la figura d’ajudant doctor. Aquestes ajudes seran prorrogables per anualitats completes d’acord amb la categoria professional i de la disponibilitat pressupostària. Així, l’import d’aquestes ajudes serà equivalent al sou base més els complements que perceba actualment la persona beneficiària més una prima addicional de mobilitat del vint per cent d’aquest sou base. A més, s’inclou un pagament únic, com a màxim de 3.500 euros, en concepte de despeses de trasllat al centre de destinació.

Finalment, les «Ajudes María Zambrano per a l’atracció de talent internacional» tenen com a finalitat l’atracció a universitats públiques espanyoles de personal docent i investigador amb trajectòria postdoctoral acumulada en universitats o centres d’investigació estrangers. Es convocaran un mínim de 10 ajudes anuals, que poden tenir una duració de fins a tres anys. L’import mensual serà en aquest cas de 4.000 euros bruts. A més, inclourà un pagament únic màxim de 3.500 euros en concepte de despeses de trasllat des del seu centre.

Les sol·licituds per a aquesta convocatòria d’ajudes s’han de presentar electrònicament a través de l’e-Administració de la Universitat d’Alacant a través de la Seu Electrònica.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464