Saltar apartados

El Jardí Botànic de Torretes consolida l'esdeveniment bianual de la Fireta de l'Herberet

Aquest dissabte 12 de juny finalitza la cinquena edició de la Fireta que posa en valor les plantes més utilitzades en la licoreria tradicional alacantina

 

fireta_herberet_1.jpg
fireta_herberet_2.jpg
fireta_herberet_3.jpg
fireta_herberet_4.jpg

Imatges de la primera sessió de la Fireta de l’Herberet que va tenir lloc el passat 5 de juny del 2021

 

Alacant. Divendres, 11 de juny del 2021

L’Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes de la Universitat d’Alacant acull, un any més, la cinquena edició de la Fireta de l’Herberet. Aquest esdeveniment bianual, ja consolidat, posa en valor les plantes més utilitzades en la licoreria alacantina, un producte tradicional de les comarques d’Alacant.

El dissabte 12 de juny, en horari de matí, tindrà lloc la segona sessió amb una excursió pel Jardí Botànic per a reconèixer-hi les plantes més utilitzades en la licoreria tradicional alacantina a càrrec del director de l’Estació Biològica de Torretes, Segundo Ríos. A continuació, tindrà lloc un taller d’elaboració d’herbero a càrrec de la investigadora de l’Institut Universitari d’Investigació de Biodiversitat-CIBIO Vanessa Martínez-Francés. Per l’actual situació sanitària, no es manipularà material durant el taller i es proporcionarà un ram d’herbes per a poder fer un licor directament a casa, com també un llibre explicatiu amb una fórmula típica de la Mariola.

Organitzen l’Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes de la Universitat d’Alacant, Ajuntament d’Ibi, Museu de la Biodiversitat, l’Institut Universitari d’Investigació de Biodiversitat-CIBIO, amb el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UA.

 

Naturalesa i Art

Coincidint amb el final de la V Fireta de l’Herberet, es farà l’activitat «Naturalesa i Art: vine a pintar en família al Jardí Botànic de Torretes», el mateix dissabte 12 de juny de 17.30 a 19.30 hores. Es tracta d’una activitat familiar a l’aire lliure, dirigida a un públic infantil-juvenil, on es mesclen pintura, observació de la naturalesa i divulgació científica al Jardí Botànic de Torretes.

El taller començarà amb un contacontes sobre biodiversitat, seguit d’una breu introducció sobre el dibuix científic en la ciència i la importància que té en la història, mostrant exemples de publicacions i il·lustracions científiques. Abans de començar a pintar en els llenços, s’explicarà el concepte de cercle cromàtic per a fer les mescles de colors amb pintura a l’aigua. Una vegada acabades les obres, es posaran en comú. El taller serà impartit per Cinta Quirce Vázquez i Sandra Martínez Pérez.

 

Més informació

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464