Saltar apartados

Els estudis d'Infermeria en la Universitat d'Alacant lideren el rànquing a Espanya

La classificació de la Fundació CYD destaca el grau que imparteix la Facultat de Ciències de la Salut de la UA amb un rendiment excel·lent en la major part dels indicadors analitzats

 

Aula_Simulacion_Enfermeria

 Aula de simulació en els estudis d'Infermeria

 

Alacant. Dimecres, 12 de maig de 2021

La Universitat d’Alacant lidera una any més el rànquing de la Fundació CYD en els estudis d’Infermeria. El grau que s’imparteix a la Facultat de Ciències de la Salut registra novament els millors resultats entre els diferents indicadors analitzats en 77 universitats espanyoles.

La classificació que s’ha fet pública aquest dimecres, analitza indicadors relatius a l’Ensenyament i l’Aprenentatge, la Investigació, la Transferència de Coneixement, l’Orientació Internacional, la Contribució al Desenvolupament Regional i la Inserció Laboral en les universitats espanyoles. En aquest sentit, la Universitat d’Alacant, juntament amb la Universitat de Navarra lideren la major part d’aquests indicadors en els estudis d’Infermeria com la taxa d’estudiants per professor, la taxa d’èxit, els fons d’investigació nacionals i internacionals, la mobilitat estudiantil o el nombre d’estudiants internacionals, entre d’altres.

El rànquing destaca també que la Comunitat Valenciana es troba entre les regions principals amb més indicadors de rendiment entre les seues universitats. En concret, la valenciana es troba entre les cinc autonomies que tenen més de 20 indicadors en el grup de major rendiment en les institucions d’educació superior.

El Ranking CYD permet analitzar i agrupar aquests àmbits segons dimensions i indicadors. En l’apartat d’Ensenyament i Aprenentatge, Medicina i Infermeria són els àmbits amb més nombre d’indicadors. Dins de la dimensió i per a aquests àmbits, 3 són els indicadors destacats per tenir els valors més elevats: en la taxa de graduació normativa (grau), Infermeria té el valor més alt (75,3%) seguida de Medicina (71,5%); respecte a la taxa de rendiment (grau), Infermeria aconsegueix un valor del 92,5% i Medicina del 90,6%, i en la taxa d’èxit (grau) Infermeria del 94,7% i Medicina del 93,7%.

 

Ciencias_SaludÀrea de salut

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha generat un punt d’inflexió en l’Àrea de Ciències de la Salut, que ha augmentat la valoració i el reconeixement. Això ha incidit directament en la presa de decisions dels joves que s’estan formant o que volen estudiar una carrera d’aquesta àrea, ja que ha augmentat la demanda de perfils especialitzats en salut.

En aquest context, no és casual que la demanda per a estudiar Medicina en les universitats públiques s’haja disparat un 44%, i ha passat de 44.589 sol·licituds en el curs 2019/20 a 64.164 en 2020/21. Segons dades de preinscripció del Sistema Integrat d’Informació Universitària (SIIU) del Ministeri d’Universitats, també han crescut les sol·licituds de matrícula en Infermeria (30%) i altres estudis relacionats amb Ciències de la Salut (13%).

 

Notícies relacionades:

La Universitat d'Alacant lidera el rànquing CYD en estudis d'Infermeria

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464