Saltar apartados

Cinc graus de la Universitat d'Alacant entre els més populars per a l'alumnat i entre les millors universitats per a cursar-los

El rànquing destaca el grau de Treball Social a la UA com el millor de tot Espanya i situa Turisme, Òptica i Optometria, Infermeria i Filologia Hispànica entre les cinc millors del país

 

CONFERENCIAS_TITULACIONES_1.jpg CONFERENCIAS_TITULACIONES _2.jpg

 

Alacant. Divendres, 21 de maig de 2021

El rànquing de Millors universitats d’Espanya per grau 2021 del diari El Mundo situa cinc graus de la Universitat d’Alacant entre els preferits de l’alumnat i entre els millors per a cursar els estudis en tot el país, Treball Social, Turisme, Òptica i Optometria, Infermeria i Filologia Hispànica, que es cola per primera vegada en la classificació del mitjà de comunicació nacional.

La classificació universitària enlaira un any més el grau de Treball Social, que apareix com el millor de tot Espanya segons una anàlisi detallada de 25 criteris, l’opinió de dos mil professors i altres estudis externs, com rànquing internacionals o informes de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), que és en el que es basa aquest rànquing publicat aquesta mateixa setmana.

Treball Social ha recuperat enguany la primera posició del rànquing, un lideratge que ha protagonitzat 17 dels darrers 18 anys. Les pràctiques externes són la gran aposta d’aquest grau per a garantir els més alts nivells de qualitat en la capacitació dels seus diplomats. Es desenvolupen en tercer i quart i cobreixen 48 ECTS (1.200 hores), cosa que el converteix en el títol en el territori nacional amb més càrrega de pràctiques.

Turisme apareix com la tercera millor opció d’Espanya per a cursar-ne els estudis. De nou, les pràctiques externes són la seua gran basa. Són obligatòries (suposen 12 ECTS) i poden dur-se a terme tant en institucions públiques com en un gran nombre d’empreses privades gràcies a la importància del sector turístic a la Costa Blanca.

El grau d’Òptica i Optometria de la Universitat d’Alacant se situa quart en el rànquing. La docència d’Òptica i Optometria inclou un gran nombre de pràctiques tant als laboratoris com a la clínica del centre, una aspecte molt valorat a l’hora de triar la universitat per a cursar aquests estudis.

La classificació d’El Mundo també reconeix els graus d’Infermeria i Filologia Hispànica entre els cinc millors d’Espanya. En Infermeria, les pràctiques externes obligatòries d’aquest grau suposen més del 50 % dels crèdits totals dedicats a la formació específica del títol, una de les seues fortaleses, i Filologia Hispànica, que apareix entre els millors graus d’Espanya per a cursar-se a la Universitat d’Alacant per primera vegada, compta amb un pla d’estudis del grau en Espanyol: Llengua i Literatures que ofereix una estructura modular que permet als alumnes crear el propi itinerari formatiu.

El rànquing situa, a més, la Universitat d’Alacant com la segona universitat amb major nombre de graus entre els millors d’Espanya de totes les universitats valencianes, per darrere únicament de la UPV, València la segueix amb quatre, la UMH amb dos i la Jaume I de Castelló amb un.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464