Saltar apartados

La novena edició del seminari Modernes d'Època constata l'èxit de la modalitat en línia i repeteix format anual

M. Ángeles Samper, catedràtica emèrita d’Història Moderna de la UB, l’inaugurarà el divendres 5 de març

 

cartel-IX-Modernas.jpgAlacant. Dimecres, 3 de març del 2021

«Emocions que van donar vida a les dones» és el títol específic de la novena edició del Seminari Permanent Modernes d’Època, seminari obert i gratuït organitzat per l’Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG) i la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant, enguany sota la temàtica de la història de les emocions i els sentiments viscuts per les dones i interpretats des de diferents ciències. Per a això, el seminari compta amb la participació d’especialistes d’altres ciències, que aportaran les seues visions diferents, com són hispanistes, experts en història antiga o en literatura, entre altres.

L’any passat, 2020, el seminari estrenava format anual. Enguany repeteix format, «perquè això de fer conferències en un dia se’ns va quedar petit», afirma la directora, Inmaculada Fernández Arrillaga, professora i investigadora de l’Àrea d’Història Moderna de la UA, que presenta el programa. La col·laboració, per segon any consecutiu, del CEFIRE ha atret més de noranta professors de secundària, preinscrits en l’activitat. Aquesta àmplia afluència d’inscrits és, en part, gràcies a la modalitat en línia. «Des que no és presencial i vencent les nostres pors inicials, s’ha convertit en un èxit», confessa Fernández Arrrillaga. L’organització del seminari manifesta l’entusiasme que té amb la modalitat en línia en constatar que més de mil persones van entrar en les conferències de l’any passat.

L’activitat està organitzada en dos cicles separats per l’estiu, de març a juny i de setembre a desembre. Les sessions gravades de les ponències estaran disponibles des del dia indicat i durant un mes, i es podran veure a través de la següent pàgina .

M. Ángeles Pérez Samper, catedràtica emèrita d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, inaugurarà aquest divendres 5 de març la novena edició de Modernes amb «Emociones regias. Dos reinas y una emperatriz».

Anna Caballé, professora titular de Literatura Espanyola en la Universitat de Barcelona i Premi Nacional d’Història per la seua obra Concepción Arenal, la caminante y su sombra (Taurus, 2018), obrirà la segona part, al setembre, amb «El dolor como magnitud literaria en las escritoras románticas».

Per a la ponència prevista el 5 de novembre l’organització espera poder continuar el seminari de manera presencial a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA, i donar, a més, l’opció d’streaming per a totes aquelles persones interessades que es connecten des de diferents parts del món. Aquell dia serà el torn per a Marco Almansa Fernández, de la Universitat Complutense de Madrid, amb la ponència «Sacerdotisas ante el temor: las mujeres y el contacto con las divinidades en la antigua Roma».

L’activitat està patrocinada per l’Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG) i la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA i el CEFIRE, que enguany continua apostant per la formació en gènere i ofereix aquest seminari com a curs per al professorat valencià, i l’Associació Klias d’investigació i de docència secundària.

El Seminari Modernes d’Època va començar l’any 2013. El 2020 cobrava una nova dimensió en convertir-se en un seminari permanent – gender workshop; amb temporalitat anual, i inclusió de conferències i tallers mensuals.

A la direcció de la professora Fernández Arrillaga s’uneix ara la coordinació amb Maite Ávila Martínez, Sonia Beltrán Pastor i Yasmín Bernuz Rodríguez.

 

Notícies relacionades:

Naima Benaicha inaugura, amb 'Creencias religiosas de mujeres árabes', el Seminari Modernes d'Època que torna el divendres a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la UA

El Cinquè Seminari Modernes d'Època a la Universitat d'Alacant aprofundeix en la temàtica sobre dones viatgeres en els segles XVI, XVII i XVIII

La UA, el Gil-Albert, l'Ajuntament d'Alacant i Klias participen en el seminari sobre l'oci de les dones en la modernitat

Inauguració "Modernes d'època" en la UA

"Modernes d'època" presenta en la UA l'assumpció de papers inusuals en la dona alacantina dels segles XVI al XVIII

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464