Saltar apartados

La seu de la Nucia de la Universitat d'Alacant celebra el vint aniversari amb una programació especial

El programa ha sigut presentat avui en roda de premsa i inclou vint-i-tres activitats fins a final d’any

 La_Nucia_20aniv.JPG

 

Alacant. Divendres, 5 de març de 2021

La Seu Universitària de la Nucia de la Universitat d’Alacant celebra el vintè aniversari de la seua posada en marxa el 2021, gràcies al conveni de col·laboració que van subscriure l’Ajuntament de la Nucia i la Universitat d’Alacant.

Amb aquest motiu, la seu ha dissenyat una programació especial que inclou vint-i-tres activitats de temàtica diversa que es duran a terme fins a final d’any. La primera activitat serà el cicle simposi Dona i Coneixement, que arrancarà dilluns que ve, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

La programació ha sigut presentada aquest matí per Vicent Martines, director de la seu de la Nucia, Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària de la UA, Bernabé Cano, alcalde de la Nucia, i Pedro Lloret, regidor de Seu Universitària. 

Larissa Timofeeva ha volgut destacar en la seua intervenció les fructíferes relaciones que mantenen la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de la Nucia des de fa trenta-quatre anys, i, com a seu universitària de la UA, des de fa vint. Una col·laboració que continuarà ara amb el nou equip de govern de la UA, que encapçala la rectora Amparo Navarro, ja que «l’extensió universitària és una prioritat estratègica per a la UA i la seu de la Nucia és i serà sempre un referent per a nosaltres», tal com ha declarat Timofeeva.

L’alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, ha declarat durant la seua intervenció que «mai agrairem prou el que ha fet la Universitat d’Alacant i la Seu Universitària per la Nucia, convertint-la en un referent internacional en la difusió del coneixement a través de la seua intensa activitat. Esperem que aquesta estreta i intensa relació entre ajuntament i UA continue creixent per a incrementar l’activitat de la seu de la Nucia, encara més, després de dues dècades».

 

Vint-i-tres activitats

Vicent Martines, director de la Seu Universitària de la Nucia, ha desgranat el contingut de la programació que inclou vint-i-tres activitats de diversa índole, entre seminaris, conferències, simposis internacionals, tallers, activitats culturals i lúdiques, cursos formatius o presentacions de llibres. Programades totes en un format en línia per la situació pandèmica actual.

Així, la programació començarà dilluns que ve amb el cicle simposi Dona i Coneixement (del 8 al 10 de març. Coorganitzat amb CEFIRE-Alacant/GV; Delegació de l’IEC a Alacant; Ajuntament de la Nucia; ISIC-IVITRA (UA), activitat que compta amb noranta-tres professors i professores inscrits a través del CEFIRE Alacant i que arrancarà amb la ponència «El papel de las redes de mujer en la investigación», per la professora i doctora María Carmen Fenoll, de la Universitat de Castella-la Manxa i presidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT).

De març a desembre de 2021 tindrà lloc el 1st Ongoing Seminar On-line Symposium High Academic Achievement International Doctoral Groups International Network [HAAIDG-INET]. En línia. En els mateixos mesos funcionarà el Club de Lectura Autors en Valencià, en col·laboració amb la Delegació de l’IEC a Alacant. En línia. I del març al juny, el XVII New Trends in R+D+I in Literature, Linguistics, Education and ICT. From Innovation to Cannon. (març-juny 2021. En línia). També al març se celebrarà el II Simposi Internacional: «Marginats, marginals i minories» i el XVII Simposi Internacional Noves Tendències en R+D+I en Literatura, Llengua, Ensenyament i TIC: «De la innovació al cànon». En línia. I el mes d’abril arribarà el congrés internacional Verb and Context (13-14 d’abril. En línia, síncrona).

Entre abril i maig s’impartirà MUSICAULA, en col·laboració amb CEFIRE Alacant; i també al maig, la seu acollirà el III Simposi Internacional «Delits prohibits: sexe, erotisme, bellesa, estètica, gaudi, dret, pecat i prohibició. Un esguard segons els clàssics, l’etnopoètica, la història i la lingüística de corpus». En línia. En col·laboració amb la Jagielonian University of Cracow.

 

Conferències

El II Cicle de Conferències Diàlegs en el Territori, que organitza el Secretariat d’Extensió Universitària de la UA en totes les seus de la UA, també arribarà a la seu de la Nucia amb quatre conferències: «No digues “esport femení”» (21 d’abril); «Jordi de Sant Jordi, senyor de la Nucia i Polop: Un gran de les lletres valencianes» (Dia del Llibre, 23 d’abril); «Llengua i identitat en la música en valencià», el 27 d’abril, i «Una fantàstica oportunitat de canviar l’educació amb les TIC en temps de pandèmia», el 28 d’abril.

 

Més simposis internacionals

L’extens programa continuarà amb el Simposi Internacional Recodificacions i Transcodificacions: «De la creació del missatge a l’adaptació al context. Anàlisi dels fluxos de restriccions imposades al missatge lingüístic i literari»; New Trends in Transforming Knowledge: Education, Humanities and Social Sciences International Conference (en línia del 21-26 de juny); el 4th International On-line Symposium High Academic Achievement International Doctoral Groups International Network [HAAIDG-INET] (rn línia del  5-10 de juliol); el I Simposi Internacional en Línia «Starting-Step», de la Xarxa Internacional dels Grups d’Alt Rendiment Acadèmic Internacional de Doctorat [X-INTGARAID] (12-16 juliol), i el tradicional curs d’estiu Curs Internacional de Música Moderna (12-15 de juliol. En línia).

 

Trenta-quatrè Curs de Sociolingüística

Després de les vacances d’estiu, la programació continuarà amb el XXXIV Curs de Sociolingüística de la Nucia (novembre 2021. En línia). Activitat degana que uneix la Nucia i la UA des de fa trenta-quatre intensos anys, i que ha esdevingut un referent en aquesta matèria i una de les activitats més longeves de la Universitat d’Alacant.

 

Activitats culturals

D’altra banda, la seu de la Nucia col·labora estretament amb la programació de Cultura de l’Ajuntament de la Nucia en activitats com «La seu de la Nucia, un món de contes i rondalles. Taller transmèdia de contacontes del món»; «La seu de la Nucia, un món per a la llengua materna. Taller transmèdia»; «La Nucia Destapa (ruta i concurs de tapes i plats típics de la Nucia)»; «La seu de la Nucia, un món de cuina mediterrània. Tradició i avantguarda».

També es desenvoluparan en 2021 Cursos d’Entrenadors de Futbol de la FFCV, Curs C2 de Valencià-UA, presentacions de llibres i cursos de formació de les AMPA.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464